Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші досі зареєстрована релігійна громада УПЦ (мп)

За півтора роки боротьби українців проти рф у Калуші досі існує релігійна громада УПЦ (мп).

Ділиться Інформатор, посилаючись на opendatabot.

Свято-николаївська парафія івано-франківської єпархії УПЦ знаходиться на вулиці Грушевського, 119 та заснована у 1996 році. Пастором у церкві є Івасів Петро Євгенович, офіційно про його місцеперебування наразі нічого не відомо.

Нагадаємо:

1 березня, 2022 року представники Автомайдану Калуша перевіряли приміщення церкви на наявність небезпечних та незаконних предметів. Активісти нічого не знайшли, проте висунули ультиматум до переходу в ПЦУ. Ультиматум не було виконано.

Вже 5 березня на сайті Калуської міської ради було зареєстровано петицію “Про заборону діяльності Української Православної Церкви Московського Патріархату на території Калуської міської ОТГ”. Вона набрала потрібну кількість підписів, для розгляду владою, у відповіді представники міської ради зазначили, що підтримують заборону московської церкви на території громади, але заборона церкви не належить до її компетенції.

Через рік військові з Калуша запропонували передати храм військовим капеланам для облаштування лікувального центру для військових.

Також у квітні, 2023 року автомайданівець закликав прихожан Калуської церкви УПЦ (мп) до переходу в ПЦУ

У червні 2023 року біля церкви комунальники почали облаштовувати відпочинкову зону для містян.

1 липня, 2023 року, Калуська міська рада розірвала договір оренди землі з релігійною громадою, проте право власності на храм досі залишається в парафії.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору