Інформатор Калуш

ТРЕШ

Постраждалих унаслідок вибуху нафтопроводу на Прикарпатті лікуватимуть у Німеччині

30 вересня в селі Стримба, що у Надвірнянському районі, вибухнув нафтопровід. Вчора з’явилась інформація про те, що чотирьох постраждалих транспортували до Німеччини для подальшого лікування.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Перше медичне об’єднання Львова.

На початку цього тижня двох дорослих та двох дітей із важкими опіками було доправлено з лікарень Івано-Франківська до Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого медоб’єднання Львова.

Комбустіологи прооперували 35-річного чоловіка, який поступив з опіками дихальних шляхів та тіла. Вогонь вразив 45-50% шкірних покривів: 20% із них — глибокі рани. Чоловікова прооперували — змертвілі тканини (унаслідок опіку) видалили і частково одномоментно закрили власною шкірою пацієнта.

Доправили до Центру й жінку віком 39-ти років із 30% опіків тіла. Їй очистили рани, продовжили виконувати перевʼязки та підготували до наступних етапів лікування закордоном.

“Найважчий стан — у дітей”, — повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

У 11-річного хлопчика — близько 80% опіків тіла (70% з яких — глибокі рани). А в хлопчика віком 8 років також близько 80% опіків. З них 75% — глибокі рани. Обоє з опіками дихальних шляхів.

“Упродовж чотирьох днів за пацієнтами цілодобово спостерігали команди відділення анестезіології та інтенсивної терапії нашої дитячої Лікарні Святого Миколая. З ними працювали комбустіологи, хірурги, фізичні терапевти. Спеціалісти Центру термічної травми та пластичної хірургії стабілізували стан дітей та дорослих і підготували їх для подальшого транспортування до Німеччини”, — додає Перше медичне об’єднання Львова.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору