Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Пряля”, “Квіткою”, “Очі” та інші музичні новинки YouTube | Добірка №9

У традиційну добірку музичних новинок цього тижня потрапила і пісня від КИЛИММЕН’а, і новий трек KRUTЬ, і сингл від WELLBOY, який буквально став початком нового етапу його проєкту.

Добірку підготував Інформатор.

ДК Енергетик — Шлях Ч.2

Реліз новенького треку від ДК Енергетик відбувся всього 11 годин тому — зараз він назбирав понад 300 переглядів.

“Я законослухняний громадянин,
Я нужденному завжди подам води,
Тільки не серди мене, будь ласка,
В гніві я диявол!”

Кадри для відеокліпу взяті з українського художнього німого фільму (уже вдруге). Це другий фільм української трилогії Олександра Довженка.

KRUTЬ — Пряля

“Пряля” — народна хорова пісня, яку вперше було виконано в 1919 році українським хором (в обробці Миколи Леонтовича).

Відеоробота нагадує саунд-продюсерці про її зв’язок із батьком: “У 1970-х роках він грав у місцевому проскурівському вокально-інструментальному ансамблі (далі — ВІА). А його синтезатор і гітара із тих часів досі зберігаються у нас вдома. Я неймовірно люблю епоху ВІА 70-х: стиль, тексти, дух епохи. Репертуар тогочасної української музики займає 70% мого плейлиста після початку повномасштабної війни. Якби я жила у ту епоху, то точно була б такою як у кліпі та мала свій ансамбль. ПРЯЛЯ — дуже символічна для мене. Місія хористів, що вперше виконували її у обробці Леонтовича на закордонних концертах, дуже перегукується із моїм особистим музичним шляхом зараз. Моя місія — показувати і закохувати у красу української музики іноземців та робити її все більш впізнаваною у світі. Це дуже важливо не тільки з культурної точки зору, а й як нагадування, що у нас досі триває війна і нам потрібна допомога”.

Прем’єра відбулась 29 вересня, а станом на сьогодні відеокліп назбирав понад 42 тисячі переглядів.

КИЛИММЕН — Квіткою

“Йо, ви чекали пісню про кохання — я написав пісню про кохання!” — пише КИЛИММЕН і додає, що у відеокліпі брала участь його кохана.

За тиждень його нова пісня назбирала майже 24 тисячі прослуховувань на відеохостингу YouTube.

Admiralov — Дощ на вікнах

“А дощ на вікнах малює
Та згадую я про твої поцілунки
Вся справа в тім, що дощ не ризикує
І я боюсь, що загубив тебе
Я неможливо сумую
Я дуже хворий, і я майже вмираю
А десь є ти, і ні про що ти не знаєш
І я боюсь, що загубив тебе”

Цей чутливий романтичний трек вийшов 28 вересня та встиг назбирати майже 10 тисяч переглядів.

Сергій Лазановський | RIDNYI — Важливо 

“Пісня “Важливо” — це моя особиста історія, яку хочу розказати вам. Щодня кожен з нас зіштовхується з виром буденних подій, ми наче біжимо по колу в пошуках примарного щастя. Але варто тільки на мить зупинитись і озирнутись навкруги, і стає зрозумілим, що те, що найбільш цінне і важливе — воно поруч біля нас. Це обійми рідних, це підтримка друзів, це ніжність коханих людей. Насправді набрати заповітні цифри і сказати “Привіт, мам, в мене все ок..!” не так і складно, та скільки тепла і любові в цих словах. А для декого, в наш неймовірно складний час, ці кілька слів означають ВСЕ! Буквально все! Скільки мам, тат, дружин, доньок, синів чекають на ці слова від своїх найрідніших з фронту. Цінуйте кожну мить і бережіть те, що важливо!!!” — ділиться Лазановський.

За тиждень відеокліп назбирав 26 тисяч переглядів.

WELLBOY — Очі 

“Сингл “Очі” має два зовсім різних значення. З однієї сторони, це лірична розповідь про кохання, але якщо вслухатись в текст пісні, для вас відкриється зовсім інший бік балади”, — в описі до відеокліпу.

Цього разу більше ритміки, аніж лірики — і це звучить зовсім по-новому для WELLBOY.

Приємного прослуховування!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору