Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи готові калуські заклади медицини до зими?

Які заклади медицини у Калуші працюватимуть безперебійно, а які навпаки — залишаються без генераторів?

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду.

“Два великих заклади у нас обладнані укриттями: це Калуська центральна районна лікарня та підвальне приміщення Калуської міської лікарні. Дані заклади обладнані генераторами: нам вдалося придбати і отримати благодійну допомогу для Центральної районної лікарні. Ми маємо по три генератори на кожне приміщення. Вони пройшли підготовку, апробацію й випробування на вихідних місяць тому — у нас було перепідключення. В разі якихось непередбачуваних ситуацій лікарня практично готова працювати в сталому режимі. Калуська міська лікарня також має потужний генератор, який забезпечує необхідне електропостачання для її потреб”, — розповідає заступниця міського голови.

Також був придбаний у Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги генератор і на поліклінічний заклад, і на дитячу поліклініку для того, щоб забезпечити безперебійну роботу.

“Тривале відключення світла впливає і на якісь надання послуг й, по-друге, лікар у випадку відключення не може заносити послуги в електронну систему. Відповідно — йдуть затримки з оплатою і це впливає на фінансову сторону діяльності закладів. Тому й у поліклінічні заклади були придбані генератори”, — додає заступниця.

Також вона повідомила, що без генераторів залишається Калуська стоматологічна поліклініка: “Минулого року ми вивчали це питання. Оскільки заклад працює на відрядно-преміальній формі оплати праці — вартість роботи генератора треба буде вкладати у вартість послуги, й тоді ці самі послуги у стоматполіклініці стають неконкурентноздатними. У минулому році вони прийняли таке рішення — у локдауни працівники брали відпустки за свій рахунок та переходили на чергування лікарів для забезпечення переважно ургентної допомоги. Сподіваємось, що цього року, можливо, ми уникнемо таких масових відключень світла”.

Читайте також: “Калушани і блекаут”: як містяни готуються до ймовірних відключень світла? | ОПИТУВАННЯ

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору