Інформатор Калуш

ТРЕШ

На горі Говерла загинув турист, ще одного — врятували

Двоє туристів заблукали під час спуску з Говерли: один із них загинув.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Сьогодні, 8 жовтня, об 11:40 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що двоє туристів під час спуску з Говерли по зеленому маршруту заблукали й потребують допомоги.

О 12:40 було направлено ГПРВ Ворохта-2 та рятувальників поста Заросляк для проведення пошуково-рятувальних робіт.

О 14:20 одного із заблукалих туристів було знайдено між синім та зеленим маршрутами на горі Говерла. Рятувальники провели його до бази Заросляк. Згодом між Говерлівським водоспадом та синім маршрутом було знайдено 2-го туриста (без ознак життя). Надзвичайники проводили реанімаційні заходи, проте врятувати чоловіка не вдалось. Тіло загиблого транспортували до підніжжя гори та передали правоохоронцям.

“Два туристи під час спуску з Говерли зеленим маршрутом відхилилися від маршруту приблизно на 300 м. При огляді тіла померлого чоловіка поліцейські не побачили слідів насильницької смерті. За попередньою інформацією, причина смерті — переохолодження”, — розповів Андрій Яцків у коментарі Суспільному.

Рятувальники нагадують про те, що необхідно відповідально ставитися до туристичних походів: не виходити у високогір’я в період ускладнення погодних умов та дотримуватися правил безпеки в горах.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору