Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дві сусідки і мерія. У Калуші — гаряча суперечка… через двері

Калушанка вимагає демонтувати тамбурні двері у під’їзді. Їх встановила сусідка. В обох на те — свої аргументи. І завели вони їх аж у міську раду.

Інформатор побував на засіданні адміністративної комісії та з’ясував подробиці.

Але засіданню комісії передувала тривала передісторія. Розпочалося все зі встановлення тамбурних дверей у під’їзді одного з будинків на вулиці Грушевського. Як пояснює Юліана Яцишин, яка їх встановила, хотіла забезпечити у квартирі додаткове тепло та відділитись від зайвого шуму.

“На інших поверхах уже давно люди повстановлювали. Це і питання безпеки, і тепла, і шумоізоляція», — каже калушанка.

І додає, що її чоловік — військовий: брав участь в АТО у 2014 році, а з 24 лютого 2022 року виконує свій військовий обов’язок в лавах ЗСУ.  Був поранений, але продовжує нести службу, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню.

“Удома йому потрібен спокій, а з під’їзду до пізньої ночі доносяться різноманітні звуки. Після встановлення дверей стало тихіше”, — запевняє вона.

Але проти встановлення дверей — сусідка. Коридор — спільний, а погодження вона не давала. Більше того — поскаржилась міському голові. Тож днями на Грушевського навідалась муніципальна інспекція. Юліана Яцишин отримала протокол про адміністративне правопорушення. Їй загрожує до 51 гривні штрафу.

На засідання адміністративної комісії разом із жінкою прийшла її мама, якій також належить квартира. Вона пояснила, що конфлікт із сусідкою — давній, вони не спілкуються. Прийшов також чоловік-військовий та його побратим, які акцентували, що тиша для захисника, який пережив контузію, — це надважливо.

“Ми навіть на ключ ті двері не зачиняємо. І ніяких додаткових меблів чи речей у коридор не виносили, щоб це якось заважало. Двері просто встановлені і все”, — наголосив військовий.

До документів родина Яцишиних додала список із підписами інших мешканців під’їзду, які погодили встановлення дверей, а також звернення до міського голови з поясненням ситуації.

Відповідно до статті 150 Кодексу України про адміністративні правопорушення, встановлення тамбурних дверей дійсно є порушенням. Але й чіткої рекомендації, як законно встановити такі двері, посадовці міської ради дати не можуть.

Адміністративна комісія заслухала лише одну сторону конфлікту, оскільки скаржниці на засіданні не було. Відтак, вирішили взяти 15 днів на вивчення справи. Чим завершиться ця історія та що означатиме для інших калушан, які також самовільно повідокремлювали тамбури (і не тільки) у під’їздах багатоповерхівок? Інформатор стежить за ситуацією та обов’язково розповість.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору