Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Недостатньо холодно. Калуш наразі не розпочинає опалювального сезону

Недостатньо холодно

Виконавчий комітет Калуської міської ради сьогодні визначив лише дату, не пізніше якої у громаді має розпочатися опалювальний сезон. І це — 1 листопада.

Про це повідомляє Інформатор.

У деяких містах України уже розпочинають опалювальний сезон. У столиці відучора вже підключають до тепла об’єкти соціальної інфраструктури — лікарні, школи, садки. З бюджетних установ розпочали у Львові та Черкасах. Опалювальний сезон сьогодні стартує і в Івано-Франківську.

У Калуші це питання заслухали на засіданні виконкому, але рішення прийняли лише декларативне: розпочати опалювальний сезон не пізніше 1 листопада й за умови, що впродовж трьох діб середньодобова температура буде не більшою як +8 градусів.

“Це — кінцевий термін, коли тепло повинно бути уже в усіх. Зараз компанії, які подають тепло, ще можуть завершувати підготовчі роботи, але вони будуть знати, що не довше як до 1 листопада”, — зазначив заступник управління УЖКГ Юрій Рекунов.

Заступниця міського голови Надія Гуш зазначила, що у навчальних закладах найімовірніше буде холодно вже у найближчі дні, тому слід очікувати на відповідні скарги батьків. Міський голова Андрій Найда у відповідь зазначив:

“У нас різна система опалення: є ТЕЦ, є комунальні котельні, є котельні, які знаходяться у садочках по селах… Хто зможе запустити тепло швидше, той це зробить. Керівники медичних закладів, як я знаю, вже готують відповідні звернення. Ми скличемо виконком і приймемо рішення. І таких виконкомів ще буде декілька”.

Водночас, за словами міського голови, “Калуська енергетична компанія” до 1 листопада не зможе подати тепло, бо до того часу не матиме лімітів на газ. Тим, хто отримує тепло від ТЕЦ, також ще наразі доведеться зачекати.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору