Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Банда, схеми, кримінал” — СБУ ліквідувала злочинне угрупування на Прикарпатті

"Банда, схеми, кримінал" — СБУ ліквідувала злочинне угрупування на Прикарпатті

Служба безпеки спільно з Нацполіцією нейтралізувала злочинне угруповання, яке тримало в страху жителів західних областей України. Банда діяла під контролем відомого кримінального авторитета, який має стосунок до Івано-Франківської області.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Службу Безпеки України.

“Учасники угруповання тероризували мешканців регіону, вимагали з них гроші та відбирали приватне майно. Для цього створювали штучні конфліктні ситуації або комерційні спори, а потім виставляли «рахунок» за мирне вирішення проблеми.
У разі відмови – учасники банди погрожували потерпілим та їхнім сім’ям насильством і фізичною розправою, а також «конфіскацією» автомобілів та нерухомості”, — розповіли у СБУ.

За офіційною інформаціє наданою правоохоронцями стало відомо як працювала схема:

“За один рекетирський «наліт» фігуранти могли «вибити» з людини від 10 до 500 тис. у гривневому еквіваленті.
Таким чином зловмисники намагались обкласти «даниною» місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України.
А з початком повномасштабної війни бандити почали видавати себе за військових та правоохоронців, які беруть участь у бойових діях. Вони обіцяли жертвам, що заберуть до себе «на нуль», де забиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу. При цьому, як встановила СБУ, учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я”, — додали вони.

За наявними даними, діяльність банди призводила до загострення криміногенної обстановки та негативно впливала на суспільно-політичні настрої серед мешканців Прикарпаття.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 150 тис. гривень у місцевого підприємця.

“Фігуранти неодноразово погрожували чоловіку, що забʼють молотками, битимуть трубами по голові, зламають ноги та зроблять інвалідом, якщо він не сплатить їм гроші”, — діляться в Службі безпеки.

Правоохоронці затримали двох активних учасників угруповання під час передачі їм всієї суми від потерпілого.
При обшуках у помешканнях та автомобілях учасників банди вилучено вогнепальну зброю, кастети та гроші, одержані злочинним шляхом.

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Вони перебувають під вартою.
Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Остап Микитюк 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору