Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калуський “Спорт для всіх” — на ліквідацію

Спорт для всіх — на ліквідацію

Калуська міська рада готується до ліквідації Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Проєкт відповідного рішення опубліковано на сайті міської ради, ділиться Інформатор.

У проєкті документу зазначено, що ліквідація запланована “з метою оптимізації господарювання комунальної форми власності…” та “…беручи до уваги лист Міністерства молоді та спорту № 8652/5.4 від 29.09.2023р. та враховуючи рішення засідання погоджувальної ради від 30.08.2023 р.”

У зазначеному протоколі погоджувальної ради зазначено наступне:

“Голова постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики Леся Кирилович озвучила рекомендації профільної комісії щодо питань галузі освіти, культури та спорту. Доповіла, що на засіданні комісії було розглянуто звернення депутата міської ради Наталії Полянської щодо КМЦФЗН “Спорт для всіх” та рекомендовано створити робочу групу з вивчення доцільності функціонування такого центру.

Розглянувши пропозиції постійної комісії, обговоривши питання функціонування Калуського міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” члени погоджувальної ради доручили заступнику міського голови Надії Гуш спільно з управлінням сім’ї, молоді, фізкультури та спорту підготувати на наступну сесію міської ради проект рішення “Про ліквідацію КМЦФЗН “Спорт для всіх”.  Голосували за 7, проти 0, утр. 0.”

Щодо листа Міністерства молоді та спорту, на який посилається міська рада, то йдеться про погодження ліквідації. Це передбачено чинним законодавством (ЗУ “Про фізичну культуру і спорт”, ч. 12, ст. 48), відповідно до якого “існуюча мережа державних і комунальних закладів фізичної культури і спорту не може бути скорочена без згоди центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері фізичної культури та спорту”. Такий лист Калуська міська рада, очевидно, вже має.

Тож, на розгляд депутатів підготували проект рішення про ліквідацію. Його можуть розглянути під час сесійного засідання, яке відбудеться наприкінці поточного місяця.

Нагадаємо, що на минулій сесії відбулась гаряча дискусія між міським головою, секретарем міської ради та директором центру “Спорт для всіх”,  про що Інформатор писав тут.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору