Інформатор Калуш

ВЛАДА

У ВРУ не вистачило голосів, щоб забрати у громад військовий ПДФО

У ВРУ не вистачило голосів, щоб забрати у громад військовий ПДФО

Сьогодні Верховна рада України розглянула законопроєкт, який передбачав спрямування податку з доходів фізичних осіб-військових із місцевих бюджетів до державного. “За” проголосували 223 нардепи. Але цього замало для ухвалення рішення.

Про це пише Інформатор.

Результати голосування опублікував народний депутат Олексій Гончаренко.

“Вони хотіли протиснути це питання і забрати з громад більше 100 млрд грн. І зараз на вирішальному голосуванні їм не вистачило трьох голосів!”, — зазначив він.

Законопроєкт відправили на повторне друге читання. Утім, і деякі нардепи, і на місцевих рівнях сьогодні це голосування називають “перемогою”.

Депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Глинський пише:

“Друзі, наша перемога. Забрати ПДФО в громад не вдалось!”

“Працюємо далі, щоб нарешті направити кошти безпосередньо для військових на місцях”,написала нардепка від Прикарпаття Оксана Савчук.

На результати голосування відреагував уже і виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук. За його словами, це — лише початок шляху до ефективного та оперативного використання коштів на місцях для потреб військових.

“Наступний крок — прийняття законопроєкту щодо вирішення питань, які поки гальмують можливості муніципалітетів у повній мірі допомагати ЗСУ. Тут мова також і про блокування Мінфіном на Казначейством таких видатків громад”, — йдеться у його дописі.

Раніше ми писали, що законопроект зі змінами готовий до другого читання

До теми: Військове ПДФО: в Калуш чи на оборону країни? | Що про це думають калушани?

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору