Інформатор Калуш

ТРЕШ

П’ять громад Калущини досі без систем централізованого оповіщення

П’ять громад Калущини досі без систем централізованого оповіщення

В Івано-Франківській області 12 територіальних громад не мають систем централізованого оповіщення. Решта — їх мають переважно в населених пунктах, які є центрами громад.

Про це розповідає Інформатор, посилаючись на Суспільне.

У Калуському районі систем оповіщення немає у Перегінській, Новицькій, Спаській, Витвицькій та Дубівській громадах.

З аналогічним порушенням живуть й громади в інших районах області, зокрема, Делятинська, Дзвиняцька, Обертинська, Загвіздянська, Олешанська, Поляницька та Угринівська громади.  Через це на селекторній нараді голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук запропонувала звернутися у поліцію із відповідною заявою.

“Є чіткі дані, де не виконуються рішення Ради оборони. Тому я прошу спрямувати запит у правоохоронні органи, щоб з’ясували цю ситуацію, чому норми закону і які саме не виконуються, і хто за це повинен нести відповідальність. Ми не можемо так байдуже ставитися до системи оповіщення”, — сказала Онищук.

Зі слів начальника управління з питань цивільного захисту обласної військової адміністрації Володимира Стебницького, сучасні системи оповіщення є в Івано-Франківській, Долинській, Коломийській, Надвірнянській, Рогатинській, Яремчанській, Богородчанській, Лисецькій, Войнилівській та Ямницькій громадах.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору