Інформатор Калуш

ТРЕШ

Службовця ТЦК з Прикарпаття відсторонили від посади — зараз його тримають під вартою

Личаківський районний суд м. Львів (за клопотанням Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону) відсторонив від виконання обов’язків командира роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК та СП, якого підозрюють у перевищенні військовою службовою особою та службових повноважень.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Західного регіону.

У вівторок, 17 жовтня, суд обрав командиру роти запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення понад 200 тис. гривень застави.

За даними слідства, 52-річний капітан організував та забезпечив фіктивне проходження служби для семи осіб, які пов’язані із прикарпатським футбольним клубом.

“Більше тисячі днів вони “служили” на посадах стрільців, санітарів, водіїв-електриків”, — додають у Спеціалізованій прокуратурі.

Службовець дозволив їм перебувати за межами військкомату без поважних причин та використовувати час на власний розсуд. Також псевдовійськові отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення. За таких умов їм безпідставно нарахували майже 1,5 млн гривень.

Довідка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у сфері вчинення злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору