Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ветеран війни з Калуша презентував на Форумі у Івано-Франківську “Формулу крові”

Ветеран війни з Калуша презентував на Форумі у Івано-Франківську "Формулу крові"

Минулого тижня в Івано-Франківську відбулась непересічна подія, на якій зібралися військові, політики, історики й небайдужі мешканці міста. Серед письменників дотичних до війни був присутній калуський ветеран, автор книги “Формула крові”. 

Ділиться Інформатор.

Минулих вихідних, 14 та 15 жовтня, в Івано-Франківську відбувся Форум Via Carpatia 2023 під назвою “Майбутнє традиції: українське у глобальному світі”. Поміж панельних дискусій з істориками, волонтерами, громадськими діячами та військовими, на Форумі мала місце окрема гілка подій під назвою “Слово у війні” на якій під модерацією культурної менеджерки та волонтерки Тетяни Пилипець відбулися презентації з двома десятками письменників. Калуш представив ветеран АТО та російсько-української війни, яка триває зараз — Ілля Тітко.

Модераторка про презентацію-зустріч з Іллею Михайловичем виразилась лаконічно й чуттєво:

“Найсердечніша зустріч з автором Ilya Titko – не знаю, чи можливо залишитись байдужим від сторінок, де пан Ілля описує совєтську наругу над власним родом”.

Також Інформатору вдалося дізнатися у пана Іллі враження від участі в Форумі:

“Захід дуже хороший. Тому що воно охоплює широкий спектр таких питань, які зараз на слуху. Це саме відношення до війни, розвиток військової літератури, вплив творів військових письменників та історичних творів на тему цьогочасної війни, на наше суспільство. Для мене особисто дуже знаковим було те, що я, по-перше, побачив багато старих друзів своїх, побратимів, письменників. Познайомився з новими людьми, хорошими, мудрими. Поспілкувався. І це спілкування дає такий дуже хороший емоційний заряд, позитивний”, — поділився він.

До теми: “Фальшувати на війні неможливо!” | інтерв’ю з ветераном Іллею Тітком про війну, ПТСР і “Формулу крові”

“Ті, хто приходили з глядачів, були дуже зацікавлені. Там був книжковий ярмарок, люди купували книги. Але, цих людей, як на мене, було мало. Це сумно. Я бачу, що люди трошки починають байдужіти до тих питань. Тому таких заходів, я вважаю, треба робити більше. Чим більше їх буде, тим більше люди будуть бачити, що війна не забувається, війна висвітлюється. І люди повинні розуміти, що не можна залишатися байдужим.

З іншого боку, психологічного, я розумію, що не можна бути постійно в такому стані тяжкого стресу” — резюмував Ілля Михайлович.

Остап Микитюк 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору