Інформатор Калуш

ТРЕШ

Виконував наказ і “списував” вакцину. Калуський суд покарав ветлікаря

Списував вакцини на тварин

Калуський міськрайонний суд днями оштрафував ветеринарного фельдшера Добровлянської дільничної лікарні ветеринарної медицини. Уже колишнього, бо з січня 2023 року він цю посаду вже не обіймає.  

Про це пише Інформатор, посилаючись на матеріали справи.

Про чоловіка відомо, що він неодружений і має третю групу інвалідності, раніше проблем із законом не мав. На посаді ветеринарного фельдшера працював із червня 2006 року.

Відповідно до матеріалів справи, приблизно у січні 2021 року (точної дати в ході досудового розслідування не встановлено) чоловік отримав вказівку від ветеринарного лікаря — завідувача Добровлянської ДЛВМ Калуської РДЛВМ скласти акт про проведення протиепізоотичних заходів. Але в документі вказати завищену кількість витрачених доз біопрепаратів. Підлеглий такий документ склав: написав, що використали 91 дозу антирабічної вакцини, яку розподілили між власниками 35 тварин. Але насправді “протиепізоотичні заходи були не проведені або проведені частково”, зазначено у вироку суду.

Згодом він сформував ще один фальшивий документ. Цього разу “використали” 377 доз біопрепарату, який мав би захистити птицю у 25 власників. Далі — 791 дозу цього ж препарату “розписали” серед 66 власників курей села Підмихайля, 4360 доз — серед 331 власника тварин у Новиці, 248 дози — серед 17 власників тварин у селі Зелений Яр…

І таких фактів у матеріалах справи ще чимало. Протиепізоотичних заходів ніхто не проводив, а вакцини списували щонайменше до лютого 2022 року.

У червні цього року між прокурором Калуської окружної прокуратури та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості.

“Враховуючи, що обвинувачений щиро покаявся, активно сприяв розкриттю злочинів, повністю визнав свою вину, кримінальними правопорушеннями шкоду не завдано, на даний час звільнений зі займаної посади, сторони погодили призначення покарання зач. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України із застосуванням ст. 69 КК України у виді штрафу у розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн. без позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю”, — читаємо далі.

Обвинувачений з усім цим погодився, визнав вину та саме таку кваліфікацію, підтвердив добровільність своїх дій під час укладення угоди. Тож, суд затвердив угоду.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору