Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Коломийський підприємець зливає стічні води у річку Прут

Підприємці забруднюють Прут

Активісти місцевої громадської організації “Зелений світ” вимагають від керівника  м’ясопереробного виробництва ФГ “Прометей” облаштувати очисні споруди та припинити забруднювати водойму.

Розповідає Інформатор Коломия.

Керівники та активісти ГО “Зелений світ” вже відомі коломиянам боротьбою з масовими і незаконними зрізками дерев. Цього разу вони звернули увагу на забруднення басейну ріки Прут стічними неочищеними водами підприємствами, установами, організаціями, приватними садибами та садибами зеленого туризму.

Першим у цьому списку стало м’ясопереробне виробництво у Матеївецькій громаді. Історія із забрудненням ріки стічними водами виробництва отримала розголос ще 2019 року.

Ще в 2019 році ГО в приміщенні Матеївської  громади в присутності її керівника п. Любомира Веселовського зверталася до керівника м’ясопереробного виробництва ФГ “Прометей” п. Богдана Книшука з питанням відсутності очисних споруд в м’ясопереробному цеху.

Питання полягало в тому, що всі стічні, неочищені стоки збираються у невеличкому ставку, які далі потічком течуть в ріку Прут.  Жителі с. Матеївці обурені таким ставленням до природи керівників ФГ “Прометей”, адже м’ясопереробний цех працює вже майже 15 років”, – стверджують керівники ГО “Зелений світ” Василь Лютак та Тарас Маркевич.

Минуло 4 роки і активісти повторно завітали на територію біля виробництва і встановили, що ситуація не змінилася: стоки течуть у став, а звідти – у Прут.

Екозахисники повторно звертаються до керівника цеху п. Богдана Книшука та керівника ФГ Орисі Книшук:

“Не прикривайтеся своїми депутатськими мандатами, негайно вирішіть питання з очисними спорудами на м’ясопереробному виробництві, а керівнику Матеївської громади п. Любомиру Веселовському взяти на особистий контроль дане питання”.

Також активісти обурені тим, що Державна екологічна інспекція Карпатського округу роками не реагує на такі випадки. Зважаючи на таку тенденцію, громадяни, яким не байдужа екологія — готуються перевірити наявність і роботу очисних споруд інших підприємств. Про успіхи своєї роботи вони розкажуть громадськості.

Зазначимо, що басейн ріки Прут забезпечує питною водою місто Коломию та Снятин, а також всі села вздовж русла на території Яремчанської міської ради та Коломийського району.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору