Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Станьковій завтра — відкриття трьох меморіальних дощок

Станькова вшановує трьох земляків

Громада села вшановує пам’ять полеглих на війні земляків. У неділю, 22 жовтня, о 12:00 заплановано відкриття та освячення одразу трьох інтерактивних меморіальних дощок.

Про це повідомляє Інформатор.

Пам’ятні знаки присвячені Андрію Піхманцю, Володимирові Коляно та Владиславові Чудакорову. Усі вони загинули героїчною смертю на передовій.

Андрій Піхманець народився у 1993 році. Був старшим із двох синів, які зростали у сім’ї. Навчався у Калуській ЗОШ №7, а після її закінчення — у Калуському політехнічному коледжі Проходив строкову службу в армії, мав звання сержанта. Після служби у війську працював в Україні та за кордоном. У листопаді минулого року його призвали до лав ЗСУ. Загинув 1 липня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Володимир Коляно народився у 1995 році в селі Орищі Волинської області. Навчався у Сокальському професійному ліцеї, згодом проходив військову службу в  Броварах. З перших днів повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ, був командиром радіо-відділення взводу зв’язку другого механізованого батальйону. Загинув 19 червня 2022 року в місті Лисичанськ Луганської області.

Владислав Чудакоров народився у 1998 році. У село Станькова він ще в дитинстві переїхав зі сходу України з матір’ю, мав ще брата. Служив молодшим інспектором прикордонної служби І категорії – інструктором кінологічної групи відділення інспекторів прикордонної групи. Загинув 4 серпня 2023 року у Донецькій області при виконанні бойового завдання.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору