Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Коломиї відбулись мирні збори проти “бруківки”

Жителі Коломиї вийшли на головну площу міста, щоб управлінці звернули більшу увагу на підтримку армії.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Інформатор Коломия.

Вчора у соцмережах жителька Коломиї Марина Стороженко скликала громадське зібрання у форматі мирних зборів. Допис зібрав велику кількість коментарів та вподобань. Проте на зібрання зійшлось близько 20 людей, але через деякий час група збільшилась до сотні.

“Відтак біля сотні людей висловлювали своє обурення щодо витрат на речі, без яких цілком можливо було б прожити до перемоги, натомість наші захисники потребують тепловізорів, прицілів та дронів для власної безпеки та ефективної оборони країни”, — пишуть колеги з Коломиї.

Серед меседжів до місцевої влади можна було бачити наступні вислови:

  • “Кому потрібен асфальт, якщо ним будуть їздити руzzкі танки?!”;
  • “Поки ви кладете плитку, інші кладуть життя”;
  • “Спочатку перемога — потім ремонти”;
  • “Зброя для ЗСУ замість тротуарів”;
  • “Коли на хату нападають, її не білять, а захищають”;
  • “Рятують життя евакуаційні авто, а не клумби і стадіони”;
  • “Моїм друзям на фронті потрібні дрони, а не бруківка”.

Також активісти пробували зайти в міську ратушу, щоб особисто поговорити на цю тему з міським головою, але з учасниками він зустрітись не зміг. Натомість до громадян вийшла заступниця голови Зоряна Михалушко. Вона пояснила, що кошти за запитами військових виділяють, цього року на це витратили понад 90 млн гривень.

“Тут мусимо нагадати, що бюджет Коломиї перевищує 1 млрд 200 млн грн і наповнюють його на понад 70% якраз податки військових. Тобто на від загальної суми Коломия допомогла війську на 9%. І це ще не все, адже тільки 4-5% з цих витрат пішли на дрони, все інше – на бруківку на плацах військових частин міста, вікна, двері та ремонти у корпусах. Яким чином бруківка, нехай біля корпусу військової частини, може наблизити перемогу – ніхто не скаже.”, — пишуть в коломийській редакції.

Лівіше центру заступниця міського голови

Також люди обурювались, що для того, щоб спрямувати бюджет на допомогу військовим обов’язково потрібно запити й довгі процедури, коли зараз на першому місці має бути оперативність.

“Дрони й тепловізори потрібні завжди, бо це – розхідний матеріал війни. І якщо досі на це разом з автівками збирають волонтери, то чому місцевий бюджет не сприяє? Виходить, щоб на третину мільйона закупити рекламні тумби – запиту не треба, а для квадрокоптерів – мусять бути?”, — пишуть коломияни.

Година дебатів завершилась рішенням громадськості спрямувати офіційне звернення до Коломийської міської ради. Зазначають, що й надалі проводитимуть подібні акції.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору