Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Хоч і темно, але я побачу” — де, які й за скільки в Калуші можна придбати світловідбивальні елементи?

"Хоч і темно, але я побачу" — де, які й за скільки в Калуші можна купити світловідбивальні елементи?

За кілька днів стрілки годинників переведуться на годину назад, а це означає, що темна пора доби починатиметься суттєво раніше, ніж зараз. Темрява завжди була й залишається серйозною проблемою для безпечного пересування як автомобілем, так і велосипедом чи пішки. Тому важливо, щоб нас завжди було видно, якщо ми десь поряд із дорогою.

Інформатор вирішив повторити цікавий минулорічний досвід.

В листопаді минулого року ми пройшлися містом (та трішки інтернетом), щоб дізнатися, де можна купити світловідбивальні елементи та жилетки у Калуші. Ці “девайси” суттєво збільшують видимість пішоходів, бігунів та велосипедистів ввечері. Про ціни та наявність цих елементів ви можете почитати у матеріалі: Безпека вночі: де купити світловідбивальний одяг? А сьогодні ми порівнюємо їх вартість і розповідаємо, де ще їх можна придбати.

Спершу ми заїхали в магазин “Лада” на вулиці Січових Стрільців, 19. Там ми знайшли тільки світловідбивальні жилети. Їх вартість — 70 гривень.

“Минулого року в нас були ще і світловідбивальні пов’язки та флікери. Але їх завозили по кілька штук. Був дефіцит. Наразі їх можна замовити по каталогу. Вартість буде приблизно 150 гривень. Проте, в наявності у магазині, прямо зараз, їх нема”, — поділилась з нами продавчиня.

Наступна точка в якій ми натрапили на світловідбивальні елементи — Автомагазин на вулиці Хіміків, 8. Тут ми застали останню жилетку вартістю 80 гривень і світловідбиваючу пов’язку за 140 гривень. Гадаємо, що при потребі їх замовлять ще. Тож майте на увазі.

До слова, флікери на руки та ноги можна придбати майже на усіх заправках. Отакі ми знайшли на “ОККО” у Підгірках. Їхня вартість 54 та 59 грн/шт. 

Не оминули ми й “Епіцентр”. Тут вибір хоч і невеликий, але стабільний. Є і флікери, і пов’язки, і жилетки. За 59 грн, 200 та 71 і 99 грн, відповідно.

Завершилась ця експедиція в автомагазині “Жираф“, який також знаходиться на вулиці Хіміків, 8. Тут ми знайшли тільки жилетку вартістю 80 грн.

Також за запитом “світловідбивальні елементи” у пошуковиках ви зможете знайти багато інших варіантів та замовити їх онлайн.
У наступному матеріалі на цю тему ми нагадаємо вам навіщо вони потрібні та наведемо статистику від Поліції Прикарпаття щодо ДТП за участі пішоходів та велосипедистів.

Слідкуйте.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору