Інформатор Калуш

ТРЕШ

Мобілізація на окупованій Херсонщині — хто відповідальний?

На Херсонщині ідентифікували членів “призовних комісій” — більшість із них виявилися лікарями Генічеської центральної районної лікарні.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на проєкт Кіборг.

15 вересня цього року Центр національного спротиву повідомив, що на окупованих триває підготовка місцевого населення до початку мобілізації — окупована влада почала роздавати повістки офіцерам запасу та цивільним, які надавали свої дані під час “виборів” та роздачі продуктових наборів. І вже 29 вересня путін видав указ про початок мобілізації. Указ передбачає призов 130 тисяч військовозобов’язаних. Мобілізація охоплює період з 1 жовтня по 31 грудня цього року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кіборг відшукав документ проєкту розпорядження т. зв. губернатора окупованої Херсонщини “Про створення призовних комісій і забезпечення проведення призову громадян РФ у віці від 18 до 27 років, які не перебувають в запасі і підлягають призову на військову службу в Херсонській області в жовтні — грудні 2023 року”

 

 

 

 

 

 

Проєкт документу Сальдо надіслав Вадим Шуригін, який обіймає посаду “військового комісара” на окупованій Херсонщині. До повномасштабного вторгнення рф в Україну він був “заступником військового комісара” у Севастополі. В Криму проживав за адресою с. Лиманне, вул. Лиманівська, 10. Також він увійшов до складу “основної призовної комісії” Херсонської області у якості “заступника голови”. А “головою” виступає гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо.

Більше документів — за посиланням.

Херсонська область:

Дмитренко Андрій Петрович (10.06.1983) — секретар “призовної комісії” та фельдшер Генічеської центральної районної лікарні.

Водяна Ганна Миколаївна — лікарка-стоматолог у Генічеській центральній районній лікарні. Інша інформація відсутня.

Козлов Федір Іванович (23.08.1954) — працював у Генічеській центральній районній лікарні до повномасштабного вторгнення. Сьогодні також обіймає посаду “керівника роботою з контрольного огляду громадян під час призову на військову службу”.

Король Людмила Вікторівна — належала до складу основної медичної комісії у 2020 році. До повномасштабного вторгнення працювала у Генічеській центральній районній лікарні лікаркою-офтальмологом.

Маліновська Ольга Вікторівна (12.01.1965) — у 2014 році була призначена на посаду “міністерки праці та соціальної політики” окупованої Донеччини. Тепер обіймає посаду “виконувачки обов’язків заступниці міністра праці та соціальної політики” окупованої Херсонської області.

Онищенко Наталя Миколаївна (09.03.1955) — раніше працювала у Генічеському районному центрі зайнятості. Нині обіймає посаду “ведучої спеціалістки міносвіти” окупованої Херсонщини.

Семенов Валерій Михайлович (18.08.1948) — належав до партії “Ліва опозиція” та був депутатом п’яти скликань Генічеської районної ради. У 2021 році дав коментар “Радіо Свобода” про те, як у 2014 “хтось готував російські прапори, а хтось очікував як далі будуть розгортатися події”.

Сухотін Павло Григорович (14.02.1953) — до повномасштабного вторгнення працював лікарем-отоларингологом у Генічеській центральній районній лікарні.

Топольницький Олег Сергійович (03.07.1970) — до повномасштабного вторгнення обіймав посаду “заступника начальника територіального органу Росгвардії”, підполковник поліції. Переведений до Херсонщини і тепер обіймає посаду “заступника начальника поліції” та отримав підвищення до полковника.

Федорова Валентина Миколаївна (12.01.1951) — працювала у Генічеській центральній районній лікарні. Нині бере участь у контрольному медичному огляді громадян.

Хомяков Олександр Михайлович (21.06.1959) — завідувач шкіряно-венерологічного кабінету Генічеської центральної лікарні.

Резерв:

Чагаєв Ігор Олегович (19.06.1987) — колишній заступник губернатора Краснодарського края з питань внутрішньої політики. У червні 2023 року був призначений на посаду “першого заступника голови” окупованої Херсонської області. Зараз є “головою резервної призовної комісії” на окупованій Херсонщині.

Хонін Сергій Петрович (03.05.1971) — у Криму обіймав посаду “заступника начальника відділу підготовки та призову громадян на військову службу”. Майор запасу. У 2023 році був переведений до Херсону — там і отримав підвищення до “начальника” відділу.

Грабко Альона Миколаївна (22.08.1981) — на Херсонщині проживає в окупованому с. Воскресенка, вул. Миру, 6.

Кураєва Яна Володимирівна (24.04.1992) — “головна спеціалістка міносвіти” в окупації.

Літвінов Антон Миколайович — інформація відсутня. Обіймає посаду “начальника управління організації діяльності дільничних уповноважених поліції і підрозділів у справах неповнолітніх”.

Мацуєва Юлія Сергіївна (10.09.1996) — обіймає посаду “головної спеціалістки міносвіти” в окупації.

Генічеськ:

Терських Олена Олександрівна (29.11.1983) — до повномасштабного вторгнення обіймала посаду начальниці відділу із земельних питань та землеустрою виконавчого комітету Генічеської міської ради. Належала до партії “Європейська солідарність”. У липні СБУ оголосила про підозру у колабораційній діяльності.

Карстен Олександр Олександрович (09.01.1986) — “голова військкому” у Генічеську.

Новак Яна Сергіївна — інформація відсутня. Призначена окупантами на посаду “секретарки основної призовної комісії Генічеського муніципального округу”. Працює фельдшеркою у Генічеській центральній районній лікарні.

Вівтанік Олександр Борисович (13.08.1979) — обіймає посаду “директора” Риковського ліцею.

Гаптракіпов Едуард Халілович (05.03.1979) — був “головним лікарем” у Ленінській центральній районній лікарні, однак у 2022 році був відсторонений від посади за перевищення службових повноважень.

Ємельянов Вадим Миколайович — інформація відсутня. Обіймає посаду “начальника відділу комплексної безпеки міністерства праці та соціальної політки” окупованої Херсонщини.

Свірідов Роман Костянтинович (01.06.1977) — до анексії Криму працював у Сакському міськрайвідділі ГУМВС України. У 2014 році перейшов на сторону ворога.

Резерв:

Шарко Наталя Анатоліївна (12.11.1975) — обіймає посаду “першої заступниці голови Генічеської ВЦА”. 1 вересня 2023 року була присутня під час урочистого відкриття двох шкіл.

Кокохін Альберт В’ячеславович (04.11.1976) — очолює “відділ підготовки та призову громадян на військову службу Генічеського військкому”.

Гайфутдінова Тетяна Федорівна (17.03.1964) — працювала у Генічеській санаторній школі-інтернаті. Нині — “представниця міносвіти” окупованої Херсонщини.

Ємець Олена Вікторівна (21.07.1974) — працювала у Генічеській районній державній адміністрації. Нині обіймає посаду “представниці міносвіти” окупованої Херсонщини.

Закіряєва Ельзара Ізетовна — інформація відсутня. Представниця “міносвіти” окупованої Херсонщини.

Сапєльніков Євген Петрович (16.04.1983) — обіймає посаду “заступника начальника відділу участкових уповноважених поліції і у справах неповнолітніх” — “начальник відділу участкових уповноважених поліції”. Полковник.

“Положення про призовну комісію муніципального округу Херсонської області”.

Мобілізація мешканців окупованих територій є грубим порушенням міжнародного права й свідчить про намір російських окупантів знищити українців. Вороги продовжують документувати власні злочини.

ФОТО: Кіборг

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору