Калуш До сайту

Прикарпатець намагався вбити суддю

Прикарпатець намагався вбити суддю

Вибуховий пристрій мав здетонувати та “позбавити” чоловіка проблем із законом. Але план виявився невдалим. Через три роки за замах на суддю прикарпатця ув’язнили.

Про це розповідає Інформатор з посиланням на обласну прокуратуру.

Йдеться про 46-річного жителя Івано-Франківської області, який у серпні 2020 року намагався вбити суддю одного із районних судів області.

“Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, а суддя був головуючим у черговій справі щодо нього. Щоб уникнути покарання – позбавлення волі на тривалий строк, відтермінувати винесення вироку та залякати інших суддів, він вирішив убити суддю”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Чоловік вистежив, де мешкає суддя, а тоді закріпив перед його гаражем вибуховий пристрій – гранату типу «Ф-1», який повинен був вибухнути під час відкриття гаражних ролетів. Однак, суддя виявився уважним та виявив небезпечну закладку. Вибухівка була вчасно знешкоджена.

У ході розслідування в грудні 2021 року правоохоронці затримали підозрюваного і відтоді він перебував під вартою. Суд визнав його винним у замаху на вбивство судді та незаконного поводження з бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 379, ч. 1 ст. 263, КК України). Прикарпаття засуджено до 10 років позбавлення волі.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08