Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Двері — залишаються. У Калуші “розсудили” суперечку двох сусідок

Сусідські двері і конфлікт

У Калуші адміністративна комісія “розсудила” сусідів, які сварилися через встановлені у під’їзді додаткові двері.

Інформатор побував на засіданні комісії.

Нагадаємо, що калушанка вимагала демонтувати тамбурні двері у під’їзді. Їх встановила сусідка, щоб забезпечити у квартирі додаткове тепло та відділитись від зайвого шуму. Тиша потрібна, зокрема, її чоловікові-військовому, який після поранення важко переносить шум.

Але жінці з сусідньої квартири ці двері здаються зайвими, тому вона поскаржилась міському голові.  Як наслідок — на «власницю» дверей склали протокол про адмінпорушення.

Два тижні тому комісія це питання уже розглядала. Тоді, заслухавши пояснення про причини встановлення дверей, вирішили справу відкласти. Цього тижня комісія зібралася по цьому питанню вдруге. Керуючий справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олег Савка, який головує у цій комісії, зазначив, що з такими конфліктними ситуаціями мав би розбиратися суд. Але в компетенції адміністративної комісії — винести рішення про накладення штрафу або попередження.

“Як на перший раз, то ми вам оголошуємо попередження. І сподіваємося, що ви якось домовитесь між собою, щоб повторних скарг не надходило”, — зазначив він.

Водночас члени адмінкомісії зазначили, що законного механізму встановлення подібних дверей у місцях, які мають бути спільними для всіх мешканців багатоквартирного будинку, немає. Тому у під’їздах по місту не лише масово встановлюють подібні двері у тамбурах, а і створюють “комори”, накладають ящиків для зберігання картоплі тощо.

“Поки це не провокує конфліктів і не створює незручностей сусідам, міська рада не втручається. Але якщо скарги від вашої сусідки будуть надходити й надалі, то ми будемо змушені реагувати. Але тоді, очевидно, муніципальній інспекції доведеться пройтися, як мінімум, усім під’їздом та запротоколювати усі порушення”,— додав Олег Савка.

Така перспектива навряд чи сподобається решті мешканців під’їзду, адже штрафи можуть “постукати” у не одні двері. Та й звільнити спільні приміщення, у яких люди роками “обживалися” — непросто. Тож, наразі двері залишаються. А що буде далі — значною мірою залежить від калушанки-скаржниці.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору