Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуський водій “настріляв” собі на вирок — Калуський суд

Калуський водій "настріляв" собі на вирок — Калуський суд

Конфлікт між кількома водіями закінчився у суді. Винуватець отримав вирок. 

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Як стало відомо, з матеріалів кримінального провадження, в одному із сіл Калуського району виник конфлікт між автомобілістами, через те, що  в темну пору доби вони один одного засліпили світлом фар, після чого керманичі вступили у словесну перепалку.

“Згідно з матеріалами справи, 30-річний обвинувачений, раніше не судимий, вчинив хуліганство, тобто грубо порушив громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, із застосуванням заздалегідь заготовленого предмета для нанесення тілесних ушкоджень. В словесній перепалці обвинувачений дістав з автомобіля, яким керував, пневматичний газобалонний пістолет, чим наніс матеріальну та моральну шкоду потерпілому, а саме, пошкоджень зазнав автомобіль.”, — розповіли у пресслужбі суду.

На судовому засідання прокурор клопотав врахувати ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого та призначити останньому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки, на підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк – 3 (три) роки.

Обвинувачений  в судовому засіданні свою вину у вчиненні визнав й просив суворо не карати. Також відомо, що потерпілому матеріальна та моральна шкода була відшкодована. Що більше, просив обвинуваченого не карати суворо.

“Суд, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, поведінку обвинуваченого під час та після вчинення протиправних дій, зокрема, визнання ним своєї винуватості, добровільне відшкодування шкоди, беручи до уваги ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого, його характеризуючі дані, враховуючи відсутність обтяжуючих та наявність пом’якшуючої покарання обставини, ухвалив визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки”, — повідомили в суді.

Проте, однак на підставі ст. 75 КК України вирішили звільнити засудженого від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 (два) роки.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору