Інформатор Калуш

ВЛАДА

Що заважає зрушити з місця довгобуд Боднарівської школи?

Будівництво школи у Боднарові йде вже з 1989 року, а у 2022 році все заморозилось. Коли дітям чекати комфортних умов навчання?

Ділиться Інформатор, посилаючись на міського голову Калуша.

Приміщення у котрому зараз знаходиться Боднарівський ліцей є старим зі значними проблемами: відсутність питного водопостачання, вбиралень, грибок на стінах та ін. У відповідь на такі умови щороку зростає обурення серед жителів Боднарова. Також за словами мера міська рада неодноразово отримувала скарги на неналежні умови в процесі навчання дітей.

“Звичайно, ми працюємо над поліпшенням цієї ситуації, заплановане виконання певних ремонтних робіт. Але, на жаль, це не змінить ситуації кардинально. Робити капітальний ремонт старої школи є нераціональним. Погодьтеся, доцільніше було б відновити роботи довгобуду

Зведення школи у Боднарові є виключно проєктом держави та її зобов’язанням, проте у період 2021-2022 р.р. ми були готові сприяти співфінансуванням. Однак, війна внесла свої корективи у всю роботу”, — пише Андрій Найда.

Додатково у 2022 році ліквідували замовника будівництва — управління капітального будівництва Івано-Франківської ОДА. Після цього з’явилось рішення передати будівництво Калуській міській раді.

“Ми звичайно з величезним задоволенням готові перейняти цей об’єкт, але за умови надання відповідного пакету документів”, — ділиться мер.

Він також зазначає, що досі не отримали усю документацію. Саме це блокує відновлення будівництва школи.

“Ми зверталися й до народних депутатів з проханням зрушити справу будівництва з місця. Це питання ми й надалі будемо піднімати перед усіма державними інстанціями, зокрема перед Міністерством освіти”, — каже міський голова.

Схоже: У Боднарові відкрили школу мистецтв | ФОТО.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору