Інформатор Калуш

ГРОШІ

У Калуській ЦРЛ можуть знову впровадити благодійні внески

У лікарню повернуться благодійні внески

За благодійні внески можна купувати, до прикладу, вживане обладнання. Це — може економити кошти громади та сприятиме більш якісній роботі лікувального закладу.

Розповідає Інформатор.

Про повернення до практики благодійних внесків днями заговорив керівник Калуської ЦРЛ Ярослав Мороз. Він звітував на сесії міської ради про роботу й з-поміж іншого запропонував подумати про повернення до співпраці з благодійним фондом. За його словами, це вартувало би зробити вже з початку 2024 року.

“Існує багато проблем у лікарні. Буквально позавчора у нас “полетіла” камера в операційній. Відтак інша камера впродовж двох днів мігрувала з однієї операційної в іншу. Вартість ремонту — 40 тисяч гривень. Ці гроші не завжди є звідки взяти”, — пояснив він.

За словами Ярослава Мороза, якісний операційний стіл з Швейцарії можна привезти за 2 тис доларів, тоді як ціна такого ж, але нового, сягає приблизно 1 млн 400 тис (очевидно, гривень. — авт.).

“Якщо повернутись до благодійного фонду, то хоча б деякі речі ми могли би в лікарню закуповувати. Звичайно, що під контролем”, — додав керівник ЦРЛ.

Депутати пропозицію почули, але поки що не обговорювали.

Нагадаємо, що благодійний фонд при Калуській ЦРЛ певний період існував. Інформація про надходження і використання благодійних внесків на сайті лікарні є від третього кварталу 2020 року до другого кварталу 2021 року. За перше півріччя 2021-го ЦРЛ відзвітувала про отримання 653,5 тис гривень, за 2020 рік — 4 млн 422,5 тис гривень. Згідно зі звітами, витрачали ці кошти на меблі, господарські товари, ремонти приміщень, закупівлю медикаментів тощо.

За даними YouControl, благодійний фонд “ЗДОРОВ’Я ПРИКАРПАТТЯ” (а саме він функціонував у лікарні раніше) зареєстрований 28 грудня 2011 року за юридичною адресою на улиці Медичній. Керівником організації є Бук Ярослав Володимирович. Наразі організація не перебуває в процесі припинення.

Читайте також: Калуська ЦРЛ сподівається отримати “неонатальний пакет” від НСЗУ

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору