Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуський депутат, який збив людину, “проситься” на волю. Апеляційний суд — завтра

Тарас Барнич проситься на волю

Депутат Калуської міської ради Тарас Барнич, який минулого тижня на смерть збив велосипедиста, уже завтра може вийти на волю. Він подав апеляцію на рішення суду щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повідомляє Інформатор.

Нагадаємо, що дорожньо-транспортна пригода сталася ввечері 26 жовтня на автотрасі між селами Пійло та Голинь. Водій, який виявився місцевим депутатом, здійснив наїзд на 76-річного велосипедиста. Чоловік загинув на місці. А в крові водія виявили 1,12 проміле алкоголю.

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду ухвалив застосувати до Тараса Барнича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 24 грудня 2023 року включно. З 26 жовтня депутат, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.286-1 ККУ, мав би перебувати у Державній установі “Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)”.

Утім, вже 27 жовтня з’явилася інформація, що підозрюваний, використовуючи свої впливові й дружні відносини з іншим депутатом Калуської міської ради та членом виконкому, шукає способи, як уникнути покарання: хоче вийти під заставу, а тоді, ймовірно, спробує мобілізуватися. Йому, нагадаємо, відповідно до інкримінованої статті загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення.

Ухвалу щодо запобіжного заходу можна було оскаржити впродовж п’яти днів. І Тарас Барнич це зробив. Завтра Івано-Франківський апеляційний суд буде цю скаргу розглядати. Початок засідання — о 15:30. Головуючий суддя — Володимир Повзло. А захищає депутата адвокат Олег Іванів.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору