Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як за 8 років змінився проспект Лесі Українки у Калуші?

Місто щороку невпинно розвивається та росте. В місці де нещодавно були насадження дерев, тепер новобудова. Ми поглянули як змінилось місто з 2015 року.

Ділиться Інформатор.

На сервісі Google maps доступний режим перегляду вулиць у якому не виходячи з дому можна погуляти різними містами світу. Такі 3D-знімки Калуша були зроблені у 2015 році, що є для нас історичною цінністю: ми можемо побачити яким було місто 8 років тому.

Сьогодні ми вирішили порівняти знімки проспекту Лесі Українки:

Тут у липні 2020 року на березі річки Сівки облаштували річкову алею. Цікаво, що з 2015 року тут залишився рекламний банер, який тільки частково змінився у дизайні.

На цій частині вулиці “виросла” нова багатоповерхівка. Також видно, що поменшало дерев, а пішохідну доріжку забрукували.

На цих частинах вулиці також “виросли” багатоповерхівки. Бачимо, що зникли верби та загадкова альтанка “2000”. Цікаво, що синьо-жовтий будинок досі залишився на свому місці й дотепер там продають електроніку.

Тут самотню хатинку замінив гамірний багатоквартирний будинок з безліччю торгових точок.

Можна підсумувати, що за 8 років на проспекті забудували будинками й облаштували зручнішими пішохідними зонами. Вулиця кожного року все більше підтверджує своє звання “центральної”.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору