Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Присвоєння Героя України загиблому Василю Дрогомирецькому з Калущини | ПЕТИЦІЯ

Підписання петиції займе кілька хвилин: потрібно всього лише авторизуватись та натиснути кнопку “Підписатися”.

Розповідає Інформатор.

Петицію ініціювала дружина захисника — Світлана Дрогомирецька.

“Прошу розглянути петицію, про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) старшому лейтенанту Василю Дрогомирецькому, який народився 8 травня 1994 року в селі Боднарів, Калуського району, Івано-Франківської області”, — звертається жінка.

Василь був єдиним сином у сім’ї. З дитинства цікавився спортом, брав участь у різноманітних змаганнях й здобув спортивне звання КМС з пауерліфтингу. Навчався він у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника на факультеті фізичного виховання та спорту.

З 2015 року ніс службу в Національній поліції України в Івано-Франківську. А вже з 2022 продовжив службу у спецпідрозділі корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) ГУНП з Закарпатській області із званням старший лейтенант.

Практично із перших днів повномасштабного вторгнення Василь Драгомирецький, на позивний “Єнот”, став на захист Батьківщини у складі зведеного підрозділу Національної поліції України “Сафарі”. У березні 2022 року саме полк “Сафарі” одним із перших заходив у Бучу та Ірпінь. Надалі — проводили оборону міста Суми, виконували бойові завдання в Харкові у Грасі, Петрівці й Ковалі та у Запоріжжі вели підготовку для звільнення населеного пункту Оріхово.

Василь Дрогомирецький загинув разом із 23-ма бійцями полку “Сафарі” (19 із них — спецпризначенці підрозділу КОРД різних областей країни), в ніч на 22 травня 2022 року в місті Вільноавдіївка Запорізької області внаслідок потужного ракетного обстрілу по місцю дислокації полку “Сафарі”.

За мужність та самовідданість дій, виявлених у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність присязі Василь Дрогомирецький був нагороджений бойовим орденом полку спеціального призначення “Сафарі” НПУ “За Мужність” (наказ № 14 від 10.12.2022р.) та Орденом “За Мужність” ІІІ ступеня (указ Президента України від 27 грудня 2022 року № 891). Також Івано-Франківська міська рада присвоїла йому звання “Почесний Громадянин міста Івано-Франківськ”, а рішенням Калуської міської ради йому було присвоєно звання “Почесного Громадянина Калуської міської територіальної громади”(посмертно).

“У статті 27 Конституції України пише : “Кожна людина має невід’ємне право на життя. Обов’язок держави — захищати життя людини”. В момент, коли людина стає на захист своєї держави, та віддає найвищу соціальну цінність — життя, честь та гідність за вільну та незалежну Україну. Саме в такий момент у кожного з нас є обов’язок перед тими воїнами, які захищали нас ціною власного життя. Життєва позиція, шлях, вірність військовій присязі та вчинки Василя заслуговують найвищої державної нагороди – Герой України. Син Олексій, який за день до свого 5-тиріччя залишився без батька, буде з честю носити звання “дитина Героя України”, — додає Світлана Дрогомирецька у тексті петиції.

 Із 25 000 необхідних голосів петиція набрала 20 603. До кінця збору підписів залишилось 43 дні.

Підписати петицію можна за посиланням.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору