Інформатор Калуш

ТРЕШ

Розгляд апеляції перенесли. Калуський депутат залишається під вартою

Апеляційну скаргу перенесли

Івано-Франківський апеляційний суд сьогодні мав розглянути апеляційну скаргу щодо запобіжного заходу, який застосовано до депутата Калуської міської ради Тараса Барнича. Суд не відбувся.

Розповідає Інформатор.

Засідання перенесли на 8 листопада, оскільки матеріали справи ще не надійшли до суду.

“До апеляційного суду подана апеляційна скарга на запобіжний захід. Скарга призначена до розгляду. Сьогодні засідання не відбулось через відсутність матеріалів справи. Вони витребувані, але поки ще не надійшли. Справа перепризначена на 8 листопада”, — повідомили в пресслужбі суду.

Нагадаємо, йдеться про мешканця Калуської громади, який на смерть збив велосипедиста. Дорожньо-транспортна пригода сталася ввечері 26 жовтня на автотрасі між селами Пійло та Голинь. Водій, який виявився місцевим депутатом, здійснив наїзд на 76-річного велосипедиста. Чоловік загинув на місці. А в крові водія виявили 1,12 проміле алкоголю.

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду ухвалив застосувати до Тараса Барнича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 днів, тобто до 24 грудня 2023 року включно. Утім, вже 27 жовтня з’явилася інформація, що підозрюваний, використовуючи свої впливові й дружні відносини з іншим депутатом Калуської міської ради та членом виконкому, шукає способи, як уникнути покарання: хоче вийти під заставу, а тоді, ймовірно, спробує мобілізуватися. Йому, нагадаємо, відповідно до інкримінованої статті загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору