Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Треба три дні варити! Рецепт голинських цукатів для захисників

Рецепт гарбузових цукатів

При парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Голинь готують смачні гарбузові цукати. Упаковують по 200-300 грамів смаколиків. А от щоб їх виготовити, потрібно в рази більше продуктів.

Рецептом приготування мешканці села поділилися із газетою “Нова Зоря”, передає Інформатор.

Церква у Голині давно стала справжнім волонтреським пунктом. Учасники церковного братства і сестринства виробляють різноманітні смаколики для захисників та передають на фронт. З так би мовити новинок — цукати.

“Я телефонував хлопцям і питав, що їм ще треба з їжі. Вони сказали, що чогось смачного та домашнього, чого саме не уточнили, тож треба було проявити фантазію. І от випадково я дізнався, що моя сусідка, вчителька Галина Білецька, готує такі смаколики. О, та це те, що треба! Ще й смачнющі та й поживні, і продукти (гарбузи) для них є”, — розповів старший церковний брат та сільський активіст Іван Мазурик.

Люди принесли чимало гарбузів. Щодня 5-7 сестриць чистять овочі. Чоловіки готують сироп у 60-літровому казані. Цікаво, що для того, аби зробити цукати, треба їх три дні варити. Вкидають у казан 16 кг цукру, 30 кг нарізаних на дрібні кубики гарбузів, 30 штук апельсинів та кілька ложок лимонної кислоти. Зваривши все це, цукати сушать у спеціальних сушарках, посипають крохмалем та пудрою, упаковують у вакуумні пакетики та відправляють захисникам.

Раніше ми розповідали, скільки коштують гарбузи у Калуші та ділились порадами, як урізноманітнити гарбузову кашу. Радимо також прочитати про гарбуза-рекордсмена, який виростили у Голині.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору