Інформатор Калуш

ТРЕШ

З канікул — у холодні класи. У Калуші проблеми з запуском опалення

З канікул у холодні класи

У Калуші сьогодні на навчання після канікул повернулися школярі. Й одразу батьківськими чатами й соцмережами почались логічні обговорення щодо тепла у приміщеннях. Точніше — його відсутності.

Скарги батьки шлють і в Інформатор.

Нарікають, зокрема, батьки дошкільнят, які у холодних групах проводять увесь день. Обігрівачі, які вмикають вихователі, — мало допомагають. Діти хворіють.

“Я минулого тижня не пускала сина в садок, взяла на роботі відпустку через це. Сьогодні прийшов — холодно. Доведеться в обід знову забирати, бо залишати на сон в холодному приміщенні шкода дитину”, — розповідає калушанка Марія.

“Сьогодні у групі 16,5 градусів. І це при тому, що надворі тепло, а у групі обігрівач гріє”, — повідомила калушанка Наталія.

“У ліцеї номер 10 холодно! Скоротили дітям уроки, невже не можна було вирішити питання опалення тоді, коли діти були на канікулах? Чому з року в рік одна і та сама ситуація, коли діти приходять в холодні класи і за декілька днів пів класу хворих?” — пише на сторінці міського голови інша жінка.

Опалювальний сезон у Калуші офіційно розпочався з 19 жовтня. Напередодні і міська рада, і підприємства, які відповідають за теплопостачання у місті, звітували про повну готовність. Але станом на сьогодні ще значна частина міста — без тепла.

Міський голова Андрій Найда сьогодні вранці об’їхав заклади освіти. У комунальних та приватних котельнях, каже, все гаразд. А от заклади, де тепло забезпечує ТЕЦ, — мають проблеми.

“Аналізували ситуацію у Калуських ліцеях №2, №3 та ім. Д. Бахматюка, ЗДО “Росинка” та “Золотий ключик”. Там, де джерелом подачі тепла є комунальні та приватні котельні – ситуація ліпша, температура відповідає нормативам майже без відхилень. Котельні працюють згідно з температурним графіком”, — йдеться на сторінці міського голови.

“Трохи гірша ситуація у закладах, які обігріваються від ТЕЦ. Температура коливається в межах 13-14 градусів, що у більших приміщеннях викликає дискомфорт”, — резюмував Андрій Найда.

За словами мера, з керівництвом ТЕЦу міська рада зв’язалася. Там сьогодні прогріваються котли.

“Сподіваємося, що протягом дня тепло від ТЕЦ буде подано у дошкільні та навчальні заклади освіти, а вже завтра – з теплом буде повний порядок”, — додав голова громади.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору