Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуська автобусна станція запрацює у наступному році

Автобусна станція запрацює в наступному році

Наразі триває будівництво автобусної станції на вулиці Ринковій. А у міській раді вже передбачили фінансування на 2024 рік.

Загалом ідеться про 879 тис 525 гривень, повідомляє Інформатор.

Як повідомив начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський, кошти міська рада передбачила на облаштування робочих місць працівників та приміщень, які використовуватимуть пасажири. Зокрема, потрібно буде закупити табло, сидіння тощо. На ці потреби — 533 тисячі гривень.

Ще понад 346 тис гривень закладають на зарплати працівників автостанції. Цієї суми має вистачити на перші два місяці роботи. Далі підприємство має почати заробляти самостійно.

Нагадаємо, що автобусну станцію, площею 1175 кв. метрів, у Калуші будують на вулиці Ринковій. Тут буде сім платформ для посадки і висадки пасажирів, місця для стоянки автобусів і паркувальні місця для автомобілів. Сама будівля, відповідно до проекту, має бути одноповерховою. Комерційні приміщення (а це понад 80% від загальної площі) належатимуть інвестору, а зала очікування, диспетчерська і квиткові каси, туалети — громаді (сумарно це менше 20% будівлі).

Забудовником є ПП “СТАРВБУД”, яке зареєстроване у Калуші. Підприємству — понад 20 років. Основний вид діяльності — будівництво житлових і нежитлових будівель. За даними YouControl, керівником організації є Башта Ігор Йосипович.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору