Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Аварійний міст у Рожнятові: влада просить грошей у Кабміну

Аварійний міст у Рожнятові просять відремонтувати

Міст через річку Дуба на автодорозі загального користування місцевого значення Рожнятів — Вербівка заборонили використовувати майже місяць тому. Відтоді увесь транспортний потік пішов іншою дорогою, яка вже також руйнується. Місцеві депутати звернулися до Кабміну.

Розповідає Інформатор.

Міст у Рожнятові настільки зруйнований, що перспективи його відновлення практично немає. У планах — будівництво нового. Але на це потрібні кошти.

Нещодавно депутати Рожнятівської селищної ради направили звернення у Кабінет міністрів України та нардепа Олега Марусяка. У документі вказали, що міст має стратегічне значення, оскільки по ньому курсували автомобілі екстреної швидкої допомоги, шкільні автобуси, маршрутні автобуси та техніка спеціального реагування (рятувальники, поліція тощо).

“По вказаному мосту проходив весь автомобільний транспорт в напрямку не тільки до 6 населених пунктів Рожнятівської територіальної громади, а також до населених пунктів Дубівської та Перегінської територіальних громад Калуського району. Також міст на а/д С091116 Рожнятів-Вербівка сполучає адміністративні центри Дубівської та Перегінської громад громади з районним центром – м. Калуш”, — йдеться у документі.

Наразі єдиний можливий об’їзд — дорогою Креховичі — Дзвиняч. Але це — плюс п’ять кілометрів дороги. Та і сама дорога потребує ремонту: внаслідок інтенсивного руху великовантажного транспорту відбуваються серйозні руйнування дорожнього полотна, що може призвести до виникнення дорожньо-транспортних пригод.

“Задля об’їзду зруйнованих ділянок доріг водії вимушені виїжджати на смугу зустрічного руху та узбіччя, створюючи при цьому аварійні ситуації. Зазначений стан дорожнього полотна викликає суспільне обурення мешканців не тільки Рожнятівської, а також і Дубівської та Перегінської територіальних громад, що висловлюється у численних зверненнях та акціях громадян щодо потреби в невідкладному будівництві мосту”, — зазначено у зверненні.

Громада просить Кабмін виділити кошти з державного бюджету на проведення невідкладного будівництва мосту через річку Дуба в селищі Рожнятів.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору