Інформатор Калуш

ТРЕШ

Долинянин вбив співмешканку під час застілля

Долинський районний суд Івано-Франківської області обрав для 42-річного мешканця Долини запобіжний захід — тримання під вартою. Чоловік підозрюється у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть співмешканки.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Долинський районний суд.

В суботу, 4 листопада, близько 21:30, потерпіла прийшла до квартири підозрюваного — там вони разом вживали алкоголь. За пів години виник словесний конфлікт. Після цього — підозрюваний наніс жінці тяжкі тілесні ушкодження (у вигляді черепно-мозкової травми, крововиливу під оболонки головного мозку, набряку та стискання головного мозку). В результаті ушкоджень потерпіла померла.

У судовому засіданні підозрюваний просив обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або альтернативний запобіжний захід у вигляді застави.

“Слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав вважати, що застосування підозрюваному більш м’якого запобіжного заходу, а ніж тримання під вартою не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України, оскільки він підозрюється у вчиненні тяжкого злочину в стані алкогольного сп’яніння із застосуванням насильства, що спричинило смерть потерпілої. Дані обставини є істотними та такими, що виправдовують тримання підозрюваного під вартою, що згідно з практикою Європейського суду з прав людини повинно забезпечити високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів. Тож підозрюваний очікуватиме завершення досудового розслідування під вартою”, — повідомляють у суді.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору