Інформатор Калуш

ТРЕШ

Колаборанта з Прикарпаття, який допомагав владі рф приховати сліди масового вбивства, засудили

Виконавець робіт з демонтажу Маріупольського драмтеатру, який допоміг російській владі приховати сліди масового вбивства українців, отримав вирок.

Розповідає Інформатор, покликаючись на управління СБ України в Івано-Франківській області.

16 березня 2022 російські військові вчинили воєнний злочин — завдали авіаудару по будівлі драмтеатру, де переховувались українці. Аби приховати докази злочину (масового вбивства жителів міста) — російська влада під виглядом “відновлення” терміново розпочала руйнування рештків споруди, під якими загинули мирні мешканці.

“У грудні 2022 року підконтрольні українському колаборанту компанії демонтували центральну та фронтальну стіни, фасад споруди драмтеатру, які містили на собі сліди бомбардування”, — повідомляє СБУ.

СБУ встановила, що залученими до робіт фірмами-підрядниками керував уродженець Івано-Франківської області. З 2014 року він передуває в рф, де володіє будівельним бізнесом. Очолювані ним компанії з російського санкт-петербурга також працювали на місці філармонії та інших зруйнованих та пошкоджених збройними формуваннями російської федерації будівель у Жовтневому районі Маріуполя.

За співпрацю з владою країни-агресора колаборанта нагородили відзнакою “за восстановлєніє Маріуполя”.

Фігуранту повідомили про підозру в колабораційній діяльності. За ініціативи СБУ було заарештовано його майно в Україні вартістю 1,7 млн грн. Суд визнав гендиректора російських фірм винним за ч. 4 ст. 111-1 КК України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора).

Колаборанту призначили 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років та з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору