Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Краєвиди, на які ми не заслужили” — у Калуші відкрилась воєнна виставка Владислава Німака

"Краєвиди, на які ми не заслужили" — у Калуші відкрилась воєнна виставка Владислава Німака

Сьогодні у Калуші відбулося урочисте відкриття унікальної артвиставки калуського музиканта, продюсера, волонтера та організатора культурних подій — Владислава Німака, який зараз в складі добровольчого формування УДА захищає Україну на Запорізькому напрямку. 

Інформатор навідався на відкриття й ділиться враженнями та світлинами.

У зв’язку з повномасштабною повітряною тривогою сьогоднішній захід почався на годину пізніше зазначеного часу, о 16:00 годину у Меморіальному музеї “Калуська в’язниця” за адресою вул. Січинського, 5.

На відкритті виставки розповіли, що всі представлені знімки зроблені Владиславом допомогою дронів та безпілотника “Крила”, переважно в “сірій” та окупованій зонах нашої країни. Опісля ці кадри опрацьовуються й по них корегуються артилерія.

“Для мене Влад це культова особа Калуша. Такі люди повинні бути прикладом для багатьох. Поки він там стоїть на захисті нашої країни, нам в тилу зараз потрібно примножувати свої знання і нарощувати м’язи, щоб в майбутньому замінити таких як він.”, — поділився друг Владислава, Олег Кіндрацький.

Опісля про відкриття виставки та її важливість поділилась мама Влада, Оксана Німак.

“Він завжди знайомить мене з усіма подіями у своєму житті постфактум. Наприклад, я з медіа дізналась, що він волонтерив у Харкові, про керування пташками в “УДА”, приблизно так само дізналась. Але, все що він збирає отаким чином, справді йде на придбання нових літальних апаратів. Це очі наших захисників, які допомагають нашим хлопцям залишитись в живих. Донатьте”, — сказала вона.

Також про особистість автора виставки розповіли і його друзі — Богдан та Іванна Мацієвська, наголосивши на його добрій авантюрності, творчій натурі й патріотизмі.

Виставка “Краєвиди, на які ми не заслужили” триватиме у Меморіальному музеї “Калуська в’язниця” триватиме до кінця листопада.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору