Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Присвоєння Героя України загиблому Роману Пушкарю з Калущини | Петиція

Щоб підписати петицію, потрібно всього лише авторизуватись та натиснути на кнопку “Підписатися”.

Повідомляє Інформатор.

Петицію ініціювала дружина полеглого героя — Пушкар Марія.

“Шановний пане Президенте!Я, Пушкар Марія Богданівна дружина загиблого воїна, молодшого сержанта Пушкара Романа Миколайовича,06.07.1980 року народження.Прошу присвоїти почесне звання “Героя України”(посмертно) справжньому захиснику, який боронив Україну у складі ЗСУ Морської піхоти 501ОБМП військової частини А1965”, — звертається дружина.

Роман Пушкар служив командиром бойової машини 3 відділення Морської піхоти 1 взводу 2 роти. Він героїчно загинув 5 липня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Новодарівка Пологівського району Запорізької області.

“Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, який навіть в найзапекліших боях ніколи не залишав побратимів без допомоги, людиною слова та відважності, завжди із вірою в серці та позитивним настроєм. Пушкар Роман Миколайович, після повномасштабного вторгнення, з 26 квітня 2022 року мужньо став на захист рідної Батьківщини, Роман марив Перемогою, мріяв про світле майбутнє наших діточок та довів це ціною свого життя.Для нашої сім’ї це є страшна втрата, як і для інших сімей які щодня втрачають своїх рідних.Ми завжди розуміли ризики та аж ніяк не очікували отримати цю страшну звістку, яка тепер є раною в серці яку не загоїти, яка жодна нагорода не замінить коханого чоловіка, сина, брата та найкращого в світі батька, але достойно оцінить його внесок у перемогу українського народу, ціною якої є кров героїв, сльози їх рідних та рани, які не загояться вже ніколи”, — ділиться Марія.

Петицію було оприлюднено 25 вересня. Станом на сьогодні вона назбирала 13 285 підписів із 25 000 потрібних — залишилось ще 47 днів.

Підписати петицію можна за посиланням.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору