Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Уряд і далі допомагатиме регіонам” — Військове ПДФО на оборону, а від фізосіб на потреби громад

"Уряд і далі допомагатиме регіонам" — Військове ПДФО на оборону, а від фізосіб на потреби громад

Сьогодні Прем’єр-міністр України  заявив, що, попри ухвалений закон про “військовий” ПДФО, місцеві бюджети у наступному році продовжать отримувати підтримку.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Сьогодні, 8 листопада, Верховна Рада України в другому читанні підтримала проєкт закону №10037 про «військовий ПДФО». За – 253 голоси!

Окрім цього депутати схвалили урядову ініціативу про спрямування військового ПДФО на закупівлю дронів, а також на розбудову власного виробництва зброї та техніки.

“Це дозволить у 2024 році додатково направити на ці потреби 96 млрд грн. 45% цієї суми піде на безпілотники та морські дрони. Ще 45% на розвиток нашого оборонно-промислового комплексу. 10% автоматично розподіляться між військовими частинами відповідно до сплаченого ПДФО”, — зазначив Денис Шмагаль.

Проте, місцеві бюджети у 2024 році все одно отримають від податку на доходи фізосіб більше, ніж вони отримували у 2021 році.

“Уряд і далі допомагатиме регіонам. Місцеві бюджети у 2024 році все одно отримають від податку на доходи фізосіб більше, ніж вони отримували у 2021 році. В регіони буде спрямовано додаткові 62 млрд грн порівняно з 2021 роком. Це дозволить громадам закривати всі необхідні та першочергові потреби”, — додав Прем’єр-міністр.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору