Інформатор Калуш

ТРЕШ

Суд щодо депутата Барнича знову відклали

Сьогодні Івано-Франківський апеляційний суд вже вдруге переніс розгляд справи щодо апеляційної скарги на запобіжний захід, який застосовано до депутата Калуської міської ради Тараса Барнича.

Розповідає Інформатор.

Попереднє засідання мало відбутися минулого тижня, але його перенесли на 8 листопада. Засідання не відбулось через відсутність матеріалів справи, повідомили тоді у пресслужбі суду. Сьогодні справу знову відклали. Цього разу — до найближчого понеділка, 13 листопада. Мотивацію такого рішення з’ясовуємо.

Нагадаємо, йдеться про мешканця Калуської громади, який на смерть збив велосипедиста. Дорожньо-транспортна пригода сталася ввечері 26 жовтня на автотрасі між селами Пійло та Голинь. Водій, який виявився місцевим депутатом, здійснив наїзд на 76-річного велосипедиста. Чоловік загинув на місці. А в крові водія виявили 1,12 проміле алкоголю.

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду ухвалив застосувати до Тараса Барнича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 днів, тобто до 24 грудня 2023 року включно. Утім, вже 27 жовтня з’явилася інформація, що підозрюваний, використовуючи свої впливові й дружні відносини з іншим депутатом Калуської міської ради та членом виконкому, шукає способи, як уникнути покарання: хоче вийти під заставу, а тоді, ймовірно, спробує мобілізуватися. Йому, нагадаємо, відповідно до інкримінованої статті загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору