Осінь у самому розпалі: все більше й більше огортає холодом. Поки не настав час, коли усюди пахне мандаринами — але запах прянощів цьому періоду неймовірно пасує. Тож, як приготувати смачний глінтвейн й скільки коштуватимуть інгредієнти для осіннього напитку —
Розповідає Інформатор.
АПЕЛЬСИНОВИЙ ГЛІНТВЕЙН
Інгредієнти:
- сухе червоне вино — 700 мл
- сік червоних апельсинів — 400 мл
- апельсин — 1 шт
- кориця — 2 палички
- цукор коричневий — 125 г
Приготування:
Змішайте вино та сік. Додайте цукор, корицю та нарізану на тоненькі смужки апельсинову цедру. Розмішайте цукор до повного розчинення, поставте рідину на вогонь. Доведіть її до відповідної температури.
Напій подавайте з частинками апельсини.
КАВОВИЙ ГЛІНТВЕЙН
Інгредієнти:
- червоне вино — пляшка
- чорна кава — велика чашка
- цукор — 150 г
- коньяк — 100 г
Приготування:
Підігрійте вино. Поки воно вариться — заваріть і каву. У нагріте вино додайте каву та цукор. Варіть ще кілька хвилин на невеликому вогні. Періодично помішуйте. Вкінці — додайте коньяк.
БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ ГЛІНТВЕЙН
Інгредієнти:
- виноградний сік із темних сортів ягід — 500 мл
- вода — 100 мл
- цедра половини апельсини
- цедра цілого лимону
- яблуко — половина
- родзинки — 2 ст. ложки
- кориця — 1 паличка
- гвоздика — 5-6 шт
- кардамон — 4 шт
- імбир — невелика частинка
Приготування:
У каструлю налийте виноградний сік. Додайте воду, цедру та спеції. Яблуко наріжте частинками, додайте в каструлю. Нагрійте напій практично до кипіння. Далі — зніміть з вогню та дайте настоятися 10-15 хвилин. Процідіть.
Скільки в Калуші коштують інгредієнти?
Минулого року загальна ціна становила від 165 до 270 гривень. У скільки обійдеться глінтвейн в 2023?
Пляшку вина можна придбати за ціною від 57 до 277 гривень. В середньому — це 135 гривень. Один апельсин та один лимон — близько 30 гривень разом. Спеції коштують 24-26 гривень.
Середня ціна — 222 гривень.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08