Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Приготувати вдома” — рецепти глінтвейну й ціна на інгредієнти в Калуші

Осінь у самому розпалі: все більше й більше огортає холодом. Поки не настав час, коли усюди пахне мандаринами — але запах прянощів цьому періоду неймовірно пасує. Тож, як приготувати смачний глінтвейн й скільки коштуватимуть інгредієнти для осіннього напитку —

Розповідає Інформатор.

АПЕЛЬСИНОВИЙ ГЛІНТВЕЙН

Інгредієнти:

  • сухе червоне вино — 700 мл
  • сік червоних апельсинів — 400 мл
  • апельсин — 1 шт
  • кориця — 2 палички
  • цукор коричневий — 125 г

Приготування:

Змішайте вино та сік. Додайте цукор, корицю та нарізану на тоненькі смужки апельсинову цедру. Розмішайте цукор до повного розчинення, поставте рідину на вогонь. Доведіть її до відповідної температури.

Напій подавайте з частинками апельсини.

КАВОВИЙ ГЛІНТВЕЙН

Інгредієнти:

  • червоне вино — пляшка
  • чорна кава — велика чашка
  • цукор — 150 г
  • коньяк — 100 г

Приготування:

Підігрійте вино. Поки воно вариться — заваріть і каву. У нагріте вино додайте каву та цукор. Варіть ще кілька хвилин на невеликому вогні. Періодично помішуйте. Вкінці — додайте коньяк.

БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ ГЛІНТВЕЙН

Інгредієнти:

  • виноградний сік із темних сортів ягід — 500 мл
  • вода — 100 мл
  • цедра половини апельсини
  • цедра цілого лимону
  • яблуко — половина
  • родзинки — 2 ст. ложки
  • кориця — 1 паличка
  • гвоздика — 5-6 шт
  • кардамон — 4 шт
  • імбир — невелика частинка

Приготування:

У каструлю налийте виноградний сік. Додайте воду, цедру та спеції. Яблуко наріжте частинками, додайте в каструлю. Нагрійте напій практично до кипіння. Далі — зніміть з вогню та дайте настоятися 10-15 хвилин. Процідіть.

Скільки в Калуші коштують інгредієнти?

Минулого року загальна ціна становила від 165 до 270 гривень. У скільки обійдеться глінтвейн в 2023?

Пляшку вина можна придбати за ціною від 57 до 277 гривень. В середньому — це 135 гривень. Один апельсин та один лимон — близько 30 гривень разом. Спеції коштують 24-26 гривень.

Середня ціна — 222 гривень.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору