Інформатор Калуш

ГРОШІ

Допомога на дрова: хто і як може отримати гроші взимку?

Уряд збільшив розмір субсидії для населення на придбання дров. Мова про проєкт щодо додаткової підтримки для громадян, в яких немає можливості опалювати приміщення газом.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Урядовий портал.

Уряд (за підтримки партнерів) запускає експериментальний проєкт щодо додаткового забезпечення населення дровами. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 7 листопада.

За його словами, українські родини за необхідності отримують субсидії на тверде паливо, граничний розмір яких складає 7 тис. грн на домогосподарство на рік.

“Граничний розмір субсидії на придбання твердого пічного побутового палива тепер зросте більш ніж удвічі й складатиме 16,2 тис. грн на рік для однієї родини. Таким чином даємо людям ресурс для опалення там, де немає можливості опалювати приміщення газом”, — каже Денис Шмигаль.

Також у Кабінеті міністрів зауважили, що субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримують 1,3 мільйона українських родин. У жовтні 2023 року сума становила близько 760 гривень на одну родину на місяць (в середньому). При цьому 1,2 мільйона родин отримують субсидії на комунальні послуги: в середньому 850 гривень на місяць на одну родину.

Кому призначають допомогу?

Субсидію на дрова або вугілля не призначають сім’ям середньомісячний дохід на одну особу якої становить менше мінімальної зарплати в Україні. Також виплати не зможуть отримати громадяни, які не сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування в не меншому від мінімального.

Які документи потрібні?

  • заяву на призначення пільги для закупівлі дров або вугілля;
  • довідку про наявність в будинку пічного опалення або використання на кухні твердого палива.

Мінімальна норма державної допомоги становить одну тонну твердого палива на один балон зрідженого газу. У випадку, якщо місцева влада вирішить збільшити допомогу — обсяги зміняться.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору