Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Люба” точно не з Коломиї” — очільник міста відреагував на новий український серіал

Мова про новий молодіжний серіал “Встигнути до 30“. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на мера Коломиї.

“Повністю розділяю обурення коломиян щодо того, як у серіалі “Встигнути до 30” показали уродженку нашого міста, яку за сценарієм звуть Люба. Цей карикатурний, гротескний образ людини “з села”, побудований на найгірших традиціях зображення російською пропагандою українців, однозначно не співвідноситься з жителями Коломиї. Якщо автори серіалу вже так сильно хотіли створити персонажа з Коломиї, то необхідно було б поцікавитись специфікою та особливостями життя в нашому місті, яких у нас дійсно багато. Вони не такі примітивні, низькосортні та русифіковані, а самобутні та унікальні”, — висловився Богдан Станіславський.

Також він додав, що готує офіційний лист до телеканалу “ТЕТ” та авторів серіалу із вимогою публічно перепросити за спотворення, стереотипізацію та приниження образу людини — уродженця Коломиї. Також, на його думку, серіал потрібно вилучити з мережі, та перестати транслювати на телебаченні.

До теми: Пробиваючи дно… і до чого тут дівчина з Коломиї? | Реакція на новий “український” серіал

“Критика у сторону замовників та авторів серіалу цілком виправдана. Тому сподіваюсь на їхню швидку та правильну реакцію”, — додає мер Коломиї.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору