Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чому “шахеди” долітають у західні регіони України? — речник Повітряних сил

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, що ускладнює ліквідації ворожих безпілотників.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на 24 канал.

Насамперед він зазначає, що річ у тім, що на західних регіонах багато лісів і пагорбів. Це суттєво ускладнює роботу мобільних груп ППО, через погану видимість ворожих цілей. Вони чують безпілотник, але не бачать.

“У західних областях більш гірська місцевість, сотні метрів над рівнем моря, пагорби, ліси. Починаючи з Хмельницької та Тернопільської області місцевість є горбистою. Ці пагорби ускладнюють збиття “Шахедів”, — каже Юрій Ігнат.

А також  розповідає, що половину не вдається збити: шахеди летять групою, потім розділяються на підгрупи, а потім по одному. Летять вони з різних напрямків. Іноді навіть ландшафт місцевості не дозволяє побачити його. Юрій Ігнат додає, що в західних областях ще важче збивати ці дрони.

“Якщо ми маємо південь — це рівнина, а на заході йде більш гірська місцевість, пагорби, ліси. — каже речник Повітряних Сил та додає, —Ті, хто бував на цих територіях знає, яка там місцевість і які там пагорби. Через це, час на виявлення та знищення БПЛА — скорочується”.

Тож мобільні групи можуть чути “Шахед”, але щоб дрон знищити, його потрібно ще й бачити. Речник зауважив, що погана видимість скорочує час, за який захисники мають збити дрон. Тож, імовірність, що дрон долетить до цілі – вища.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору