Інформатор Калуш

ТРЕШ

Чому калуського депутата залишили під вартою — пояснення суду

Пояснення суду щодо апеляції Барнича

Після завершення розгляду апеляційної скарги на сторінці суду опублікували офіційну інформацію.

Повідомляє Інформатор.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду розглянула у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України.

“37-річний підозрюваний, водій автомобіля “VOLVO XC – 60″, вчинив наїзд на велосипедиста, який рухався в попутному напрямі. Від отриманих травм 76-річний чоловік помер на місці. Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 днів. Захисник підозрюваного оскаржив рішення слідчого судді і просив змінити запобіжний захід на домашній арешт або визначити заставу”, — роз’яснює обставини справи Івано-Франківський апеляційний суд.

“Прокурор зазначив, що підозрюваному інкримінується скоєння важкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, які спричинили смерть потерпілого, який карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років. Він заперечив доводи апеляційної скарги захисника і просив суд залишити ухвалу судді першої інстанції щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без змін”, — йдеться далі.

Тож, у підсумку, колегія суддів постановила апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення.

Нагадаємо, що під час сьогоднішнього засідання калуський депутат говорив про те, що дуже шкодує, що так склалося. Втікати він не збирається. Детальніше — у матеріалі з зали суду:

Барнич залишається під вартою. Суд апеляційну скаргу не задовольнив.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору