Інформатор Калуш

ТРЕШ

Барнич залишається під вартою. Суд апеляційну скаргу не задовольнив

Суд щодо запобіжного заходу Барничу

Сьогодні Івано-Франківський апеляційний суд розглядає справу щодо апеляційної скарги на запобіжний захід, який застосовано до депутата Калуської міської ради Тараса Барнича.

Розповідає Інформатор.

Засідання по справі відкладали вже двічі. Спочатку — через відсутність матеріалів справи, а потім за клопотанням адвоката.

У понеділок, 13 листопада, засідання відбулося. Адвокат Олег Іванів зауважив, що депутат Тарас Барнич не був судимий, має міцні соціальні звʼязки, має дітей, займається публічною діяльністю, до того ж волонтерить. Військові вручили йому подяку за допомогу.

“Яким чином мій підзахисний може впливати на свідків і очевидців подій? Барнич своїми діями не може вплинути на хід досудового розслідування”, — додав адвокат. З його слів, Барнич спроможний внести заставу.

Потерпілі претензій не висувають, зауважив інший адвокат Сергій Любчик.

“Дуже шкодую про те, що сталося, важко переносити це. Не збираюся втікати. Підозру визнаю”, — сказав Барнич.

Прокурор зазначив, що обраний запобіжний захід — правомірний. Ризики переховування і впливу на потерпілих є суттєвими.

Суд постановив апеляційну скаргу залишити без задоволення.

Нагадаємо, йдеться про мешканця Калуської громади, який на смерть збив велосипедиста. Дорожньо-транспортна пригода сталася ввечері 26 жовтня на автотрасі між селами Пійло та Голинь. Водій, який виявився місцевим депутатом, здійснив наїзд на 76-річного велосипедиста. Чоловік загинув на місці. А в крові водія виявили 1,12 проміле алкоголю.

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду ухвалив застосувати до Тараса Барнича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 днів, тобто до 24 грудня 2023 року включно. Утім, вже 27 жовтня з’явилася інформація, що підозрюваний, використовуючи свої впливові й дружні відносини з іншим депутатом Калуської міської ради та членом виконкому, шукає способи, як уникнути покарання: хоче вийти під заставу, а тоді, ймовірно, спробує мобілізуватися. Йому, нагадаємо, відповідно до інкримінованої статті загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору