Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Чернігові московський священник вкусив військового за руку | ФОТО

У Чернігові московський священник вкусив військового за руку | ФОТО

Трапилось це 14 листопада на території стародавнього Дитинця. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на Челайн.

Того дня кілька священників з помічниками переносили речі із Спасо-Преображенського собору — представники УПЦ (мп) отримали на це дозвіл. Зі сторони за цим спостерігали військові. Також паралельно — робітники займались демонтажем старого замка на дверях собору. Це розлютило представників УПЦ (мп) — почалась словесна перепалка.

“Далі трапилося взагалі небачене. Це чітка провокація для картинки і російської пропаганди. Священик почав поводитися агресивно, дістав мобільний телефон і почав мене знімати на відео. Каже, покажу всій Європі, які ви фашисти. Я попросив мене не знімати, адже я військовий і мене не можна фільмувати. На моє прохання священик не реагував і провокував далі, весь час повторяв щось про фашистів. Я забрав у нього телефон з метою видалити відео, на якому я присутній. Після цього священик накинувся на мене з кулаками, а потім вхопив за руку і вкусив“, — розповідає військовий.

У Чернігові московський священник вкусив військового за руку | ФОТО

Як відомо — на чоловіка напав чернігівський священник Андрій Забуранний.

На місце події прибули правоохоронці та медики.

В одному із силових відомств Чернігівської області зазначають, що духовенство УПЦ (МП) останнім часом отримує з Москви чіткі інструкції стосовно організації подібних провокацій.  Далі російські спецслужби (які безпосередньо курують духовні питання) використовують ці матеріали для пропаганди і створення фейків як в Росії, так і в закордонних медіа.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору