Інформатор Калуш

ГРОШІ

У Долині хотіли виділили гроші на два храми, але депутати не підтримали

У Долині не виділили гроші на церкви

Депутатам Долинської міської ради забракло голосів, щоб затвердити нову програму та виділити кошти двом храмам.  

Повідомляє Інформатор.

На сесії міської ради представниця Управління житлово-комунального господарства доповідала про необхідність затвердження нової програми у Долині — «Духовне життя». Поки що  на два місяці поточного року. А вже з нового року розроблять нову програму.

Відповідно до оприлюдненого на сайті проєкту рішення, мова на цей рік мала йти про 97 тисяч гривень. А метою програми є посилення співпраці між органами місцевої влади, релігійними та громадськими об’єднаннями на паритетних засадах на благо населених пунктів; сприяння вирішенню релігійно-духовних проблем на території територіальної громади; надання системної фінансово-матеріальної підтримки релігійній громаді щодо її діяльності тощо.

На сесії повідомили, що програму треба прийняти, бо в бюджеті ніде не були передбачені кошти на надання допомоги храмам. А є необхідність виділити кошти на придбання будівельних матеріалів для потреб ремонту храмів в селах Слобода-Долинська  та Тяпче.

Проте, міський голова Долини Іван Дирів зазначив, що за гарною назвою програми насправді ховається бажання “закрити ті косяки, які наробили депутати впродовж року”. Депутати, схоже, зрозуміли про що мова. А відтак — дискусію не продовжували. А проєкт рішення у підсумку підтримали лише 16 депутатів, тому програма не затверджена.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору