Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

За тиждень на Прикарпатті — майже 6 тисяч хворих на ГРВІ

За тиждень на Прикарпатті — майже 6 тисяч хворих на ГРВІ

Впродовж 6-12 листопада на Франківщині зареєстрували майже 6 000 випадків ГРВІ. У 175 з них — підтвердили COVID-19.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Суспільне.

Про це розповів начальник відділу епідеміологічного нагляду, спостереження та профілактики інфекційних захворювань обласного центру контролю та профілактики хвороб Всеволод Кушнірук.

“Найвища кількість захворювань може спостерігатися на початку зимових місяців, можливо, у грудні. Може фіксуватися ріст захворюваності у лютому і в березні — у цих місяцях ми фіксуємо підвищення рівня захворюваності на ГРВІ”, — каже Всеволод Кушнірук.

Також на сайті Міністерства охорони здоров’я написали, що Прикарпаття входить до четвірки областей, де зафіксували найбільше хворих.

Лікарка-терапевтка Івано-Франківської міської поліклініки № 1 розповідає, що впродовж останніх семи днів приблизно на 15-20% зросла кількість її пацієнтів із симптомами застуди, грипу та COVID-19 у порівнянні з попереднім тижнем: Упродовж 6-12 листопада на Івано-Франківщині зареєстрували майже шість тисяч випадків захворювання на ГРВІ, з них у 175 — підтвердили COVID-19.

Лікарка-терапевтка Івано-Франківської міської поліклініки № 1 Тетяна Сем’янчук розповідає, що впродовж останніх семи днів приблизно на 15-20% зросла кількість її пацієнтів із симптомами застуди, грипу та COVID-19 у порівнянні з попереднім тижнем: “Щодня до лікаря-терапевта звертаються чотири-шість пацієнтів з такими симптомами. Я бачу, що збільшилася кількість пацієнтів. Здебільшого це — грип, застуда. Найперше — ми пропонуємо вакцинацію проти грипу. Кожен пацієнт може звернутися до свого сімейного лікаря, який дасть скерування на вакцинацію”.

Начальник відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб говорить, що усі випадки ГРВІ можна пов’язати з інтенсивним процесом навчання.

“Також можна зауважити такий факт, як і зміна температурних умов. Якщо порівнювати епідсезони 2022 і 2023 років, то у нас спостерігається майже однакова картина”, — поділився Всеволод Кушнірчук.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору