Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: паланички з кулеші | Рецепт №2

Смачний піст: паланички з кулеші | Рецепт №2

Продовжуємо тішити вас рецептами пісних страв. Цього разу розповідаємо, як приготувати давню українську страву.

Ділиться Інформатор.

ПАЛАНИЧКИ З КУЛЕШІ

Інгредієнти:

  • чищена картопля — 500 г
  • цибуля — 1 шт
  • пшоно — 100 г
  • вода — 1 л
  • соняшникова олія (для смаження) — 1 ст. л.
  • сіль та перець

Начинка:

  • квашена капуста — 400 г
  • цибуля — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • соняшникова олія (для смаження) — 1 ст. л.

Приготування:

Приготуйте кулешу. Двічі промийте пшоно окропом, щоб прибрати можливу гіркоту. Очистьте цибулину та дрібно наріжте. Обсмажте у каструлі із товстим дном на олії до золотої скоринки.

Додайте промите пшоно та картоплю, нарізану на кубики середнього розміру. Залийте водою, доведіть до кипіння та варіть на маленькому вогні 20-25 хвилин. Періодично помішуйте.

Потовчіть картоплю з пшоном до однорідної маси та дайте охолонути.

Для начинки на пательні з олією обсмажте нарізану цибулю та терту (на великій терці) моркву. Додайте порізану капусту та тушкуйте ще 15 хвилин.

З кулешного тіста на долоні зробіть невеликий коржик, а всередині покладіть начинку з капусти й закрутіть як пиріжок. Обсмажте паланички на гарячій пательні без жиру, або запечіть у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин (до золотистої скоринки).

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору