Продовжуємо тішити вас рецептами пісних страв. Цього разу розповідаємо, як приготувати давню українську страву.
Ділиться Інформатор.
ПАЛАНИЧКИ З КУЛЕШІ
Інгредієнти:
- чищена картопля — 500 г
- цибуля — 1 шт
- пшоно — 100 г
- вода — 1 л
- соняшникова олія (для смаження) — 1 ст. л.
- сіль та перець
Начинка:
- квашена капуста — 400 г
- цибуля — 1 шт
- морква — 1 шт
- соняшникова олія (для смаження) — 1 ст. л.
Приготування:
Приготуйте кулешу. Двічі промийте пшоно окропом, щоб прибрати можливу гіркоту. Очистьте цибулину та дрібно наріжте. Обсмажте у каструлі із товстим дном на олії до золотої скоринки.
Додайте промите пшоно та картоплю, нарізану на кубики середнього розміру. Залийте водою, доведіть до кипіння та варіть на маленькому вогні 20-25 хвилин. Періодично помішуйте.
Потовчіть картоплю з пшоном до однорідної маси та дайте охолонути.
Для начинки на пательні з олією обсмажте нарізану цибулю та терту (на великій терці) моркву. Додайте порізану капусту та тушкуйте ще 15 хвилин.
З кулешного тіста на долоні зробіть невеликий коржик, а всередині покладіть начинку з капусти й закрутіть як пиріжок. Обсмажте паланички на гарячій пательні без жиру, або запечіть у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин (до золотистої скоринки).
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08