Інформатор Калуш

РОЗСЛІДУВАННЯ

Військова частина не підтвердила мобілізацію калуського “волонтера” Хемича

ВІйськова частина не підтвердила мобілізацію Хемича

Після того, як у Калуші “заморозили” кримінальну справу щодо Віталія Хемича, а його самого застали за вечірньою прогулянкою по Києву, Інформатор надіслав запити у військову частину та навчальний центр. З дотриманням законодавчих термінів не відповів ніхто.

У суді, нагадаємо, повідомили, що калушанин Віталій Хемич, “призваний по мобілізації за контрактом у військовій частині А4247 з подальшим направленням для проходження базової загальновійськової підготовки до навчальної частини А4651 на період військового стану”. Тож, в обидві установи й були направлені запити.

“Чи дійсно Хемич В. І. прибув до Вас на навчання? Чи є він у списках військовослужбовців, які уже проходять навчання або мають проходити найближчим часом?”, — йшлося зокрема у журналістському запиті, який Інформатор направив у навчальний центр 30 жовтня.

9 листопада на електронну адресу навчального центру було відправлено лист з нагадуванням про очікування відповіді. Нагадаємо, що відповідно до законодавства, її мали би надати у п’ятиденний термін або ж повідомити про продовження терміну розгляду. Але станом на сьогодні жодної інформації — так і немає.

За аналогічним “графіком” запити були направлені й у військову частину. Серед її командирів, нагадаємо, є калушанин, який в коментарі Інформатору підтвердив, що бере Хемича на службу, але він потрапить у частину ще не скоро. Детальніше про це у публікації — “Мобілізований Хемич: командир — підтвердив, військова частина — ще ні”.

Заради офіційного підтвердження і був направлений журналістський запит у відповідну військову частину. Ключові питання:

  • Чи дійсно Хемич В. І. призваний по мобілізації за контрактом  (якщо так, то з якої дати і на який термін)?
  • Чи направлено його для проходження базової загальновійськової підготовки до навчального центру (якщо так, то з якої дати і на який термін; якщо ні, то коли буде направлено)?
  • Чи має право призваний по мобілізації за контрактом відлучатися з військової частини, вільно гуляти Києвом (чи іншим населеним пунктом)? Що саме йому дозволено, а що ні?

До 9 листопада реакції на цей запит також не було. Після нагадування — повідомили, що передали запит командиру батальйону і щойно буде якась відповідь від нього — передадуть.

“Вітаю! Хемич не є військовослужбовцем нашої частини і не був до нас мобілізований”, — прийшло повідомлення у середу, 15 листопада.

На уточнення, чи можна це повідомлення трактувати як відповідь на запит, відповідь була ствердною.

“Так. Іншої інформації у нас про нього немає”, — повідомили у військовій частині.

Тож, де зараз Віталій Хемич? Ймовірність, що у навчальному центрі, зберігається. Але офіційного підтвердження цьому досі немає.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору